Vi skal finde plads til alle - også de udsatte

21. februar 2020, 08.37

Tommy Tønning. Foto: PR-foto

UDSATTE Herning er en by i stadig udvikling. Befolkningstallet vokser, og i forbindelse med salg af sygehusgrunden planlægges der en helt ny bydel. Stadig flere events kommer til byen, flere gæster og flere gode skattepenge kommer til. Og; jo større Herning bliver, jo større bliver andelen af udsatte borgere desværre også.

Vi kan vælge at ignorere denne gruppe, deres høje tale, musikken og berusede/påvirkede adfærd, lukke øjnene og kigge den anden vej, når vi møder dem i dagligdagen. Eller vi kan vælge at gøre noget. Derfor skal vi også tænke den gruppe af borgere ind i Herning bys udvikling.

Derfor arbejder vi i beskæftigelsesudvalget på at lave et samlingssted for denne gruppe borgere. Et sted hvor de kan være i fred uden at være til gene for andre, men samtidig være en del af byens centrum.

Vi støtter Blå Kors med en helt ny varmestue og godt for det.

Samtidig skal vi for helhedens skyld oprette et mødested, hvor de udsatte dels kan være sig selv, men samtidig under tryghedsopsyn, så vi undgår afpresning og beskyttelsespenge.

Vi skal ikke lave en ny »våd høne«, men i stedet »en tør og varm rede«.

Vi er i gang med at finde stedet. Mange muligheder er i spil. Men jeg er sikker på, vi snart får det fundet.

Jeg ved godt, det er svært, og at næsten ingen borgere i Herning by vil være tilfredse med stedet, vi finder. Men vi har som en by i rivende udviklng en forpligtelse til at have plads til alle. Og det vil vi sikre.

Jeg glæder mig til, at vi beslutter os, og til at vi skal indvie stedet. Forhåbentlig til glæde for alle!

Læs også
Kommunen tager ikke brugere af »Den våde høne« alvorligt