SAS stopper salg af Marabou og Daim om bord på sine fly

Firmaet Mondelez, der ejer brands som Marabou, Daim og Oreo, blev i maj sortlistet af ukrainske myndigheder.

Udgivet:08. juni 2023, 19.35

Læsetid:1 minut

Skulle lækkersulten melde sig på en flytur med SAS, kan den ikke længere stilles i chokolade og snacks fra Mondelez, der ejer brands som Marabou og Daim. SAS stopper salget med produkter fra firmaet, efter Mondelez er kommet på Ukraines sorte liste. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

4 måneder siden

KØBENHAVN SAS stopper salget af produkter fra firmaet Mondelez, som ejer brands som Marabou, Daim og Oreo, om bord på sine fly.

Det fortæller SAS' norske pressechef, Tonje Sund, til det norske medie VG.

Årsagen til, at SAS har valgt at fjerne produkterne fra firmaet, er, at Mondelez i slutningen af maj blev sortlistet af den ukrainske antikorruptionsmyndighed.

Ukraine vurderede, at Mondelez ved at fortsætte sine forretninger i Rusland bidrager til Ruslands krigskasse og dermed er med til at finansiere invasionen af Ukraine.

Ifølge Tonje Sund behøves SAS' passagerer dog ikke frygte, at der kommer til at mangle små mellemmåltider under rejsen.

- Vi henter erstatningsprodukter ind, så der vil være chokolade og snacks om bord, siger hun til VG.

Mondelez udtaler i en skriftlig kommentar til VG, at de ærgrer sig over SAS' beslutning, men at det er op til SAS. hvilke produkter de vælger at sælge.

SAS er ikke de første til at stoppe for eller sætte samarbejdet med Mondelez på pause, efter fødevarevirksomheden er kommet på Ukraines sorte liste.

Søndag meddelte Dansk Boldspil-Union (DBU), at de har sat alle aktive kampagner med Marabou og kvindelandsholdet på digitale platforme og sociale medier på pause.

Samme weekend satte også Det Svenske Fodboldforbund al igangværende promovering af chokolademærket på pause.

I begge tilfælde begrundede fodboldforbundene pausen med, at Mondelez er kommet på Ukraines sorte liste.

/ritzau/