Bestseller nægter at betale husleje: Sender brev til 200 udlejere

Bestseller har som følge af coronakrisen sendt et brev ud til sine butiksudlejere, hvor Brande-virksomheden oplyser, at der ikke vil blive betalt husleje fra 1. april

25. marts 2020, 18.07

Bestseller lejer sig blandt andet ind i ejendommen Bredgade 17 i Herning, der huser forretningen Only. Foto: Arkivfoto

CORONA Efter Bestseller tidligere på ugen valgte at hjemsende og fyre samlet set mere end 3000 medarbejdere, tager modekoncernen nu endnu et drastisk skridt som følge af coronakrisen.

Den danske modekoncern Bestseller, der har hovedsæde i Brande, er i så store økonomiske vanskeligheder, at selskabet nu ikke vil betale husleje fra den 1. april til over 200 af sine lejere. I Herning har Bestseller en række butikker i gågaden og Herning Centret.

Det fremgår af et brev, som Bestseller har sendt til udlejerne af firmaets over 200 butikker i Danmark, og som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Dermed må over 200 butiksejere se langt efter huslejen for april.

I brevet, som er underskrevet af Bestsellers finansdirektør, Thomas Børglum Jensen, fremgår det, at tøjkoncernen har set sig »nødsaget til at standse huslejebetalingerne foreløbigt.«

- Vi vil presse på for, at de pågældende midler udbetales til jer hurtigst muligt. Ordinær betaling af husleje genoptages, når situationen har normaliseret sig, og vi har mulighed for normal drift i vores butikker, står der i brevet, ifølge Ekstra Bladet.

Flere medier har forsøgt at få Bestseller-ledelsen til at stille op til interview, men det er blevet afvist.