Ulykkeligt bankoår

Årets bankobrag aflyst, og det samme er tilfældet med de ugentlige spil

22. september 2020, 13.02

2020 vil af banko-entusiaster i Brande blive husket som året, hvor alt gik galt. Foto: Martin Ballund

BRANDE Det har været et sandt rædselsår for de lokale banko-entusiaster.

Engang var der fast bankoaften hver tirsdag på Brande Bibliotek, hvor Brande Pensionist- og Efterlønsforening uge efter uge råbte numre op, og de eneste gange, hvor den ikke stod på tirsdags-banko var, når juleaften og nytårsaften havde den frækhed at lægge sig på denne ugedag.

Dette ugentlige bankospil samlede hver uge næsten 100 spillere, men der kom kludder i det hele, da biblioteket blev jævnet med jorden for at give plads til den nye multibygning Artium i Centerparken, der blandt andet skal danne rammen om en ny skole og et folkebibliotek. Det betød, at bankospillerne med ét stod husvilde, men det lykkedes at få husly på Brandlundparken.

Det blev dog aldrig det samme her.

Antallet af bankospillere faldt drastisk, og det resulterede i, at Pensionist- og Efterlønsklubben smed håndklædet i ringen og besluttede, at man opløser sig selv som forening, når man kan samle folk til de påkrævede generalforsamlinger, der skal til for at opløse en forening.

Og nu får bankospillerne så endnu et hak i pladen.

Lions i Brande, der traditionelt står bag årets brag af et bankospil i Brande Hallerne, har meddelt, at man på grund af corona-situationen aflyser årets bankospil. Det plejer at finde sted i november.