Fra Lokalavisen: Sammenhold gør købmand stærk

2019-regnskabet for Min Købmand er ikke gjort op endnu, men bestyrelsen er fortrøstningsfuld

28. januar 2020, 10.53

Betina Egebjerg blev ny leder af Min Købmand i Hodsager sidste år. Foto: Henrik Ole Jensen

HODSAGER Mens flere små købmænd i lokalområdet, må dreje nøglen om, så overlever købmanden i Hodsager, og bestyrelsen stærk i troen på den vil.

Regnskabet for 2019 er endnu ikke gjort op, men der er en stor sandsynlighed for, at der kommer plus på bundlinjen.

Bestyrelsen er spændt på resultatet. Mest fordi omsætningen på dagligvarer er faldet i forhold til 2018, men omsætningen på andre områder er steget, så den ligger på niveau med sidste års rekord år. Der er sket meget i butikken i 2019. Blandt andet er den tidligere daglige leder gået på efterløn, og Betina Egebjerg er ny leder.

Min Købmand i Hodsager har i løbet af efteråret gennemgået en lille forandring. Personalet har lavet en stor omrokering af inventaret. Det har bevirket en næsten ny butik, som virker lysere og større. Alle varegrupper er også trimmet og tilpasset det nuværende behov og efterspørgsel, så personalet har haft et travlt efterår, men deres nye idéer er heldigvis blevet taget godt i mod af kunder og borgere i Hodsager.

Frivilligheden

Hvis man til daglig har sin gang i butikken, oplever man også de mange frivillige, der yder en kæmpe indsats i samarbejde med det faste personale. Der er mange, der har faste frivillige opgaver, som møder op når det er planlagt. Men faktisk er der ligeså mange, der byder ind med en hjælpende hånd, hvis der akut bliver brug for det.

Når bestyrelsen har brug for hjælp, byder borgerne ind med det, de kan hjælpe med, og det er helt sikkert det fantastiske sammenhold i byen, der gør og hjælper til, at byens butik stadig lever i bedste velgående, konstaterer bestyrelsen.