Sådan endte kampen: FCM dominerede og vandt fortjent over OB

Følg mestrenes lørdagsduel fra MCH Arena her på livebloggen

17. oktober 2020, 15.45

Evander Ferreira brænder straffesparket i slutningen af første halvleg mod OB. Men FCM vandt alligevel helt fortjent. Foto: Flemming Hansen

FODBOLD Det holdt hårdt, men sejren var fuldt fortjent, da FC Midtjylland sent søndag eftermiddag besejrede OB med 3-1 på MCH Arena.

De danske mestre skulle dog igennem en pæn portion modgang, inden de tre point kunne sættes ind på Superliga-tabellen.

Efter en første halvleg, hvor FCM-mandskabet dominerede tungt i både boldbesiddelse, flot spil og chanceproduktion var det alligevel OB, som kunne gå til pausen med en føring på 1-0. Udeholdets Emmanuel Sabbi udnyttede et boldtab til en kontrascoring, hvor han placerede Jesper Hansen i målet. På daværende tidspunkt viste skudstatistikken et forspring på hele 19-2 til de midtjyske værter, som også havde 70-30 i boldbesiddelse.

Det var OB-keeper Oliver Christensen, som især var manden, som forhindrede FCM-træffere inden pausen. U21-landholdsmålmanden var en levende mur i en trængt fynsk defensiv, der var konstant under pres i første halvleg. Store chancer til Sory Kaba, Paulinho, Evander og Pione Sisto endte uden mål.

Det lignede en af de uheldige dage for FCM, som også misbrugte et straffespark ved Evander, og anfører Erik Sviatchenko headede forgæves bolden på overliggeren.

Alt lå til at FC Midtjylland også skulle dominere fra anden halvlegs start, men det var OB, som indledte med et tungt pres, som gav flere farlige hjørnespark. Keeper Jesper Hansen måtte flere gange redde sit hold med en række store redninger.

Mestrene havde svært ved at skabe muligheder over for et defensivt indstillet OB-hold, men da hårdt arbejdende Sory Kaba udlignede efter 66 minutter, lugtede FCM’erne og de 300 hjemmebanefans atter point og fynsk blod.

Resten af matchen var powerplay ned mod Oliver Christensens ramme, og med seks minutter igen kunne en ellers anonym Anders Dreyer lade sig fejre som målscorer. Efter skarpt sammenspil med Kaba sparkede Dreyer mod kassen, kuglen blev rettet af via foden fra Kasper Larsen - og så strøg bolden i en bue over Oliver Christensen.

Kort efter afgjorde Pione Sisto kampen. Endnu på smukkeste vis. Landsholdsspilleren hamrede et frispark direkte i kassen fra cirka 20 meter. Boom! Game over! Tre point til FCM - og en lang næse til OB.

FCM’s næste kamp er onsdagens Champions Leauge-debut mod italienske Atalanta, der besøger MCH Arena.

Genoplev FC Midtjyllands opgør mod OB via referatet her på livebloggen.