Bestseller-ejer køber svensk it-selskab: Touchskærme overflødiggjorde ekspedienter

Anders Holch Povlsen investerer 29 millioner kroner i firma med speciale i touchskærme i butikker

29. november 2021, 09.58

Anders Holch Povlsen har investeret i Touchtech - et svensk firma, der har specialiseret sig til touchskærme i detailhandlen. Foto: PR-Foto

OPKØB Efter flere års tæt samarbejde har Anders Holch Povlsen købt en fjerdedel af det svenske børsnoterede selskab Touchtech for 29 millioner kroner. Det skriver Touchtech i en pressemeddelelse.

Investeringen kommer efter, at Bestseller-koncernen har samarbejdet med Touchtech, som laver interaktive touchskærme målrettet detailbutikker.

- Touchtech har være en meget værdifuld partner for Bestseller gennem de seneste år. Med selskabets velfunderede forståelse af modeindustriens dynamikker og evne til at imødekomme kundernes behov gennem digitale løsninger, så var en strategisk investering for at styrke vores forhold et naturligt næste skridt, lyder det i pressemeddelelsen fra Lise Kaae, administrerende direktør i Holch Povlsens investeringsselskab Heartland.

Benyttes hos Jack & Jones

Touchtech har blandt andet været at finde i mange Jack & Jones-butikker. I medierne blev de dog mest kendt, da de leverede skærmene i en nyåbnet skobutik i Oslo, hvor kunderne var overladt helt til sig selv, da der ikke var en eneste ekspedient ansat.

Købet er blot et af mange skridt i retning af at have en portefølje af virksomheder, der fokuserer på den mere digitale del af modebranchen.

Tidligere i år købte Anders Holch Povlsen 25 procent af e-handelskæmpen Coolshop, og i marts gav han en kvart milliard kroner for 10 procent af det svenske teknologiselskab Bambuser, der har udviklet en platform til såkaldt liveshopping-broadcasting.

Han ejer også 11 procent i Klarna, der er en onlinebetalingsløsning.

Hertil kommer ejerskaber i onlinemodeportaler såsom Asos, Zalando og Stylepit.

Indlæser debat