Tidligere Schou-Epa ejer død - blev 78 år

Fra 1976 til 1990 stod Poul Erik Andersen i spidsen for varehuset i Østergade i Herning. Han blev 78 år

Udgivet:08. december 2021, 12.50

Læsetid:2 minutter

Poul Erik Andersen er her fotograferet foran biblioteket til et interview med Herning Folkeblad i 2018. Bygningen husede førhen Schou-Epa, hvor han i mange år var købmand. Foto: Flemming Hansen

NEKROLOG Poul Erik Andersen, der i en årrække var ejer af varehuset Schou-Epa på gågaden i Herning, er gået bort. Han døde tirsdag 30. november efter kort tids sygdom og bisættes i dag, onsdag, fra Gjellerup Kirke.

Poul Erik Andersen var ejer af Schou-Epa fra 1976 og frem til 1990. De første år drev han sammen et par kolleger varehuset i Herning. Han blev nogle år senere eneindehaver af forretningen, som han havde, indtil den blev købt af Edeka-kæden i 1990. Derefter fulgte et par år som direktør for Edeka detail i hele Danmark, men i 1993 stoppede han.

Dekoratør og indendørsarkitekt

Poul Erik Andersen var enebarn og født og opvokset i Aalborg, hvor han blev udlært dekoratør i Schous Varehus, der var Aalborgs første varehus.

I 1963 blev arbejdspladsen forlagt til København, som han blev hentet til for at lave Schou-kædens blad Butik & Vindue.

Sideløbende med det uddannede Poul Erik Andersen sig til indendørsarkitekt; en uddannelse, der kom til at betyde meget for hans senere karriereforløb. Med hans baggrund både som dekoratør og arkitekt var han den rette mand til at indrette kædens butikker i hele landet, da Schou-Epa gjorde sit indtog i Danmark.

Om skiftet fra Aalborg til Herning fortalte han til Herning Folkeblad i forbindelse med et interview ved sin 70-årsfødselsdag i 2013, at han fik at vide af kæden, at han ikke kunne blive boende i Aalborg, fordi der ikke var en Schou-Epa, så han rykkede i stedet til hedens hovedstad. Det fortrød han ikke et sekund.

Et koryfæ

Den tidligere købmand var gift med Else Marie, der døde i 2008. Parret mødtes i Schous Varehus i Aalborg, hvor hun arbejdede som dekoratør. De bosatte sig i Gjellerup. da Poul Erik Andersen fik job i Herning, og han tegnede selv det hus, de byggede på Ravnsbjerg Skov, hvor han boede indtil sin død.

Efter tiden som købmand kastede han sig over ejendomsbranchen, hvor han kunne bruge sine arkitektkundskaber. Han var igennem årene involveret i talrige byggeprojekter.

Poul Erik Andersens gamle kunder fra varehuset glemte ham ikke, og mange spurgte, når de mødte ham på gaden, om han ikke ville åbne en ny forretning, da lokalerne i Østergade for år tilbage stod tomme, men det takkede han nej til, fortalte han til Herning Folkeblad i 2018.

Men det glædede ham, at navnet Schou-Epa blev brugt om bygningen, inden den blev omdannet til Herning Bibliotek.

Poul Erik Andersen efterlader sig en svoger og niece på sin hustrus side. - BERG