Bravida kræver millioner for sygehusforsinkelser

Et trecifret millionbeløb. Så meget kræver Bravida af Region Midtjylland efter forsinkelse på sygehusbyggeriet i Gødstrup

7. september 2020, 14.46

Foto: Henrik Ole Jensen

GØDSTRUP Teknikentreprenøren Bravida har rejst et trecifret millionkrav mod Region Midtjylland. Årsagen skal findes i en nu halvandet år lang forsinkelse sygehusbyggeriet i Gødstrup.

Det skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

- Det, vi har rejst, er et dynamisk krav, og det vil forstætte med at stige, indtil vi kan aflevere. Det regner vi med, kan ske i efteråret, siger Johnny Hey, der er administrerende direktør i Bravida, til Licitationen.

Han ønsker ikke at nævne det præcise beløb, men fortæller mediet, at det er på den anden side af 100 millioner kroner. Dette beløb har Region Midtjylland ikke ønsket at bekræfte over for Licitationen.

Johnny Hey oplyser, at han håber på en mindelig løsning, men hvis det ikke kan lade sig gøre, er han parat til gå ind i en voldgiftssag.

Hos Region Midtjylland bekræfter projektdirektør på DNV Gødstrup, Carsten Kronborg, at kravet er rejst, og at regionen har afvist kravet.

- Vi er ikke enige. Vi mener, at Bravida er årsag til det her, ligesom andre entreprenører kan være. Det er også årsagen til, at vi har sat flere entreprenører i dagbod, siger Carsten Kronborg til Licitationen og giver udtryk for, at det »peger ind i en voldgiftssag«.