Debuterende Blue Fox-finne tog hovedrollen i nederlag: Scorede to gange og lavede to assists

Fem scoringer i Rungsted rakte kun til et enkelt point for Blue Fox, der tabte 5-6 efter overtid

Udgivet:14. januar 2022, 22.42

Læsetid:3 minutter

Teemu Pulkkinen ankom til Herning for en uge siden. I aften fik han debut mod Rungsted og kvitterede med to mål og en assist. Foto: Tom Laursen

Thomas Damm
Journalist| tbd@herningfolkeblad.dk

ISHOCKEY Herning Blue Fox missede fredag aften en chance for at trække fra i spidsen af Metal Ligaen. De nærmeste forfølgere fra SønderjyskE tabte til Odense, men »rævene« måtte også sluge et nederlag efter overtid på 5-6 mod Rungsted på udebane.

Den debuterende finske angriber Teemu Pulkkinen, der kom til Herning for en uge siden, scorede to gange og blev desuden noteret for to assists.

Nordsjællænderne afgjorde kampen efter blot 24 sekunders overtid. I de to seneste kampe er der dermed scoret hele 11 mål imod Blue Fox-keeper Emil Kruse.

Trods de mange mål i kampen endte første periode målløs, men med gæsterne fra Herning som det dominerende hold, der også kom til de største chancer.

Mod slutningen af første periode fik Blue Fox fordelen af et powerplay på hele fem minutter. Det fortsatte ind i anden periode, hvor det til sidst var den debuterende finne Teemu Pulkkinen, der scorede, da Patrick Madsen sendte pucken på tværs til ham. Pulkkinen sætter sig igennem i duellen med Joachim Holten-Møller og scorede fra kort afstand.

Back kom bagfra

Føringen holdt seks minutter. Rungsted-backen Tim Daly kom i et flot ryk bagfra. Det så den debuterende David Madsen, der er kommet til fra Esbjerg, og spillede Daly helt blank.

Det blev 2-1 i en situation, hvor Rungsted kørte en omstilling, mens hele fire Herning-spillere skiftede ud. Det betød, at der blev masser af plads til Frederik Bjerrum, der sikkert afsluttede en længere solotur.

Blot 64 sekunder senere blev det 3-1 til hjemmeholdet, da svenske Henrik Hetta lynede i et powerplay. Så var kampen vendt på hovedet.

Mathias Bau Hansen fik dog spændingen tilbage i kampen, inden perioden sluttede. Han hentede selv pucken i nede i Rungsteds zone, spillede bande med Rasmus Nielsen og fik pucken midt for mål og svigtede ikke. Teemu Pulkkinen fik sin første assist på denne scoring.

Foruden fem mål var der i anden periode masser af udvisninger og flere slåskampe. Så masser af dramatik i den tomme hal i Hørsholm.

Læs også
<span>Blue Fox’ nye angriber:</span> Er her for at vinde guld <span>Blue Fox’ nye angriber:</span> Er her for at vinde guld
Læs også:
Blue Fox’ nye angriber: Er her for at vinde guld

Målfesten fortsatte

Også i sidste periode blev der nok at se til. Debutanten Daniel Madsen scorede til 4-2, da han var hurtig over en returpuck fra Emil Kruse.

I løbet af 71 sekunder scorede Blue Fox’ Jarkko Malinen to gange - den ene gang i powerplay - og udlignede til 4-4. Pulkkinen fik sin anden assist på det ene mål.

Det tog dog mindre end to minutter, så kom Rungsted igen foran ved backen Morten Jensen.

Ingen overgivelse

Herning har utallige gange i denne sæson bevist, at man ikke overgiver sig , og det var også tilfældet her. Med to minutter tilbage tog træner Pekka Tirkkonen målmand Emil Kruse ud og spillede med en ekstra angriber. Det tog blot 10 sekunder, så scorede Teemu Pulkkinen helt inden foran mål for anden gang. 5-5 og kampen gik i overtid.

Her skulle Rungsted altså blot bruge 24 sekunder på at afgøre kampen. Mattias Persson satte smart Petter Hansson i en duel bag målet og spillede Marcus Olsson fri til scoring.

I de to sidste perioder spillede Blue Fox uden Miska Humaloja, der slog sig, da han røg i banden i slutningen af første periode. Hans plads i andenkæden blev overtaget af Simon Schleicher.

Næste kamp for Blue Fox er på torsdag i Frederikshavn.