Unge studerendes rotte-opfindelse bliver masseproduceret i Vildbjerg

En smart kombination af affaldsspand og rottefælde kommer på markedet efter et samarbejde mellem fem Herning-studerende og Vildbjerg-virksomheden Jessing

26. februar 2019, 12.51

Salgschef Henrik Nielsen fra Jessing,skadedyrsbekæmper Carsten Dahl Leed og de studerende Freja Engsig Johansen, Ditlev Bülow, Victor Olsen, Martin Kryger og Mathias Juhl Pedersen midt i produktionshallen.

Udvikling De har fået rotter på hjernen. Fem studerende fra AU Herning har brugt 300 timer hver på at designe en kombination af en rottefælde og en affaldsspand - ud fra den simple logik, at de to produkter passer fint sammen, da rotter bliver tiltrukket af dunsten fra affaldet, og gerne skulle udryddes, så de ikke roder i skraldet og formerer sig og skaber en rotteplage i området.

- Der er ikke det, vi ikke ved om rotter nu, griner Mathias Juhl Pedersen - og fortæller tørt, at den viden også inkluderer, hvor ondt det gør, når en rottefælde klapper én over fingrene:

- Det har vi vist alle prøvet mindst en gang, siger han.

Femkløveret, der også inkluderer Freja Engsig Johansen, Victor Olsen, Ditlev Bülow og Martin Kryger, uddanner sig til Business Development Engineer - en ingeniøruddannelse med merkantilt fokus.

De kastede sig med krum hals over eksamensopgaven, der blev stillet af virksomheden Jessing i Vildbjerg, der sælger byrumsinventar - såsom bænke, borde og affaldsspande.

- Vi havde forespørgsler fra flere kommuner, der efterspurgte en kombination af affaldsspande og rottefælder, fortæller Henrik Nielsen fra Jessing, der flere gange før havde haft et samarbejde med studerende omkring nye ideer.

- Vi går gerne sammen med studerende og uddannelsesinstitutioner. Vi har bare den helt klare betingelse, at det her skal føre til noget konkret og kommercielt, siger han.

Den holdning nikker de fem studerende til: - Der er ikke noget bedre, end at et projekt ikke bare er teoretisk, men også er praktisk og kommercielt. Vi valgte netop det her projekt i håb om, at det kunne blive til noget konkret, siger Martin Kryger.

Og det er i den grad konkret. De studerende sidder i Jessings kantine og lige bagved dem er den store produktionshal, hvor der er fuld gang i produktionen af rottefælde-skraldespandene - der har fået det lidt mere mundrette navn; affaldsbeholdere med rotte-sokkel.

Enkelt design...

Læs denne artikel

- og alle andre på Herning Folkeblad fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Adgang til debat

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til debat

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos Læserklubben