Dansk Hollywood-stjerne vender hjem

Mesterinstruktøren Nicolas Winding Refn står bag den nye danske Netflix-serie, "Copenhagen Cowboy".

Udgivet:23. november 2022, 15.26

Læsetid:2 minutter

Nicolas Winding Refns nye værk, "Copenhagen Cowboy", beskrives som en neon-drenched noir-serie. (PR-foto).

/ Ritzau /

10 måneder siden

KØBENHAVN Efter et helt liv i slaveri og på randen til en ny begyndelse krydser den unge kvinde Miu Københavns kriminelle underverden.

I sin søgen efter retfærdighed og udøvelse af hævn møder hun sin nemesis, Rakel, idet de begiver sig ud på en odyssé gennem det naturlige og overnaturlige.

Det er omdrejningspunktet i den danske mesterinstruktør Nicolas Winding Refns nye neon-drenched noir-serie, "Copenhagen Cowboy", som får premiere på Netflix den 5. januar 2023.

Og nu er traileren landet.

- Med "Copenhagen Cowboy" vender jeg tilbage til min fortid for at forme min fremtid ved at skabe en serie - en udvidelse af mine konstant udviklende alteregoer nu i form af min unge kvindelige helt, Miu, siger Nicolas Winding Refn i pressemeddelelsen og fortsætter:

- At bringe denne serie til live gennem samarbejdet med Netflix har på alle måder været en helt vidunderlig oplevelse. Jeg opfatter ikke kun Netflix som min partner med mange mulige eventyr i fremtiden, men også som mine venner. Et nyt udtryk er født: Netflix Winding Refn, lyder det fra den danske instruktør.

I hovedrollen som Miu ses Angela Bundalovic, mens nogle af de øvrige navne på rollelisten består af Nicolas Winding Refns egen datter Lola Corfixen som Mius nemesis, Rakel, og af Zlatko Burić som skurken Miroslav.

Zlatko Burić er en Nicolas Winding Refns foretrukne danske navne og medvirkede også i hans store gennembrud herhjemme i 90'erne med den første film i "Pusher"-trilogien.

Instruktøren selv har også en lille rolle i "Copenhagen Cowboy", og så kan mediemakkerparret Mads Brügger og Mikael Bertelsen også ses i serien.

"Copenhagen Cowboy" markerer Nicolas Winding Refns første projekt i Danmark i mange år.

Den 52-årige filmskaber har haft stor succes i udlandet.

Nicolas Winding Refn har været nomineret til hovedprisen ved Filmfestivalen i Cannes, Den Gyldne Palme, for "The Neon Demon" i 2016 og var med i opløbet om en Bafta Awards i 2011 for filmen "Drive", der blev hans store internationale gennembrud.

"Copenhagen Cowboy", som fortælles over seks afsnit, får premiere på Netflix den 5. januar 2023.

/ritzau/

Photo Credit: Christian Geisnaes "Copenhagen Cowboy" markerer Nicolas Winding Refns første projekt i Danmark i mange år. (PR-foto). Christian Geisnaes/Netflix/PR-foto/Free
ITALY-CINEMA-VENICE-FILM-FESTIVAL-MOSTRA "Copenhagen Cowboy" markerer Nicolas Winding Refns første projekt i Danmark i mange år. - Jeg glæder mig meget til at vise verden "Copenhagen Cowboy" sammen med mine venner hos Netflix Winding Refn. Gør jer klar til hot chills og warm thrills i NWR-stil, lyder det fra Nicolas Winding Refn. (Arkivfoto). Tiziana Fabi/Ritzau Scanpix
Photo Credit: Magnus Nordenhof J Zlatko Burić, som også medvirkede i Nicolas Winding Refns "Pusher"-trilogi har en bærende rolle i "Copenhagen Cowboy". (PR-foto). Magnus Nordenhof Jønck/Netflix/PR-foto/Free
Photo Credit: Magnus Nordenhof J Hovedrollen i "Copenhagen Cowboy" indtages af Angela Bundalovic, som også er kendt fra en anden Netflix-serie, nemlig "The Rain". (PR-foto). Magnus Nordenhof Jønck/Netflix/PR-foto/Free