Blue Fox sætter førstepladsen over styr: Taber igen til Sønderjyske

Efter 10 hjemmesejre på stribe tabte Blue Fox lørdag mod Sønderjyske efter overtid

Udgivet:26. november 2022, 22.30

Læsetid:3 minutter

Phillip Marinaccio udfordrer Sønderjyske-keeper Nikolaj Henriksen. Foto: Malene Tswai

Thomas Damm
Journalist| tbd@herningfolkeblad.dk

2 måneder siden

ISHOCKEY Herning Blue Fox tabte lørdag aften for anden gang på 24 timer til rivalerne Sønderjyske. Denne gang blev det 4-3 til de lyseblå, der sikrede sig sejren efter ét minut i overtiden. Svenske Villiam Haag var hurtig over en returpuck fra keeper Mac Carruth, der ikke helt vidste, hvor pucken var. En ærgerlig afgørelse på en medrivende og dramatisk dyst, der nok endte med den rigtige vinder.

Resultatet betyder, at Sønderjyske nu er alene på førstepladsen i Metal Ligaen med ét point mere end Herning.

Blue Fox kom ellers meget godt i gang og virkede til, at skuffelsen fra fredag var væk. Men alligevel var det gæsterne, der bragte sig foran.

Det skete midtvejs i perioden, hvor Nikolaj Krag-Christensen blev spillet helt blank midt i slottet og fik afsluttet forbi Mac Carruth i målet.

Mod slutningen af perioden fik Blue Fox kampens første powerplay, men det førte ikke til noget.

I stedet kunne Sønderjyske udbygge føringen kort inden, at første periode sluttede. Gæsterne kunne fastholde et angreb, fordi backen Kevin Tansey fik sendt pucken ud af egen zone. Pucken blev i stedet spillet modsat, hvor Mac Carruth måtte give en retur på et skud. Returen hoppede noget uheldigt lige hen til staven af en helt fri Mike Little, der let kunne score.

Den var hård at gå til pause på for Blue Fox-lejren.

Heldig reducering

Det blev ikke meget bedre kort inde i anden periode, hvor Thomas V. Andersen blev udvist for en hooking, da han var lidt på bagkant i en omstilling. Men Blue Fox spillede fornemt boxplay og kom to gange i fine omstillinger.

Anden gang blev den kørt af Miska Humaloja og Tristan Pomerleau. Chancen var sådan set løbet ud i sandet, da Miska Humaloja ude fra sien lagde pucken ind foran mål, men på en eller anden måde snød pucken Sønderjyske-spillerne, der troede, at faren var forbi. Men pucken endte i nettet til en 1-2-reducering.

Der blev ikke scoret mere i en tæt og lige periode.

Temperamenterne var også stille og roligt ved at komme i kog, og det kulminerede fire minutter inde i sidste periode, hvor otte-ni spillere endte i en bunke. Dommerne nøjedes dog med at udvise én spiller fra hvert hold.

Kort efter at de var på banen igen blev det 3-1. Sønderjyske kørte en hurtig omstilling, hvor Blue Fox-defensiven slet ikke nåede på plads, og så fik Nikolaj Krag-Christensen igen alt den plads, han havde brug for og scorede sit andet mål.

Mål annulleret

Blue Fox fik reduceret på en fornem omstilling, hvor Simo-Pekka Riikola afsluttede og scorede sit første mål i Blue Fox-trøjen.

Kort efter fik Sønderjyske pucken i nettet, men efter at have kigget situationen igennem på video kom dommerne frem til, at der blev begået interference mod Mac Carruth og derfor ingen scoring.

Små tre minutter før tid trak Blue Fox målmanden ud og satsede med en ekstra angriber. Det gav gevinst, da backen Tristan Pomerleau tog chancen lagt udefra og piskede pucken i nettet til 3-3. Så kom Carruth naturligvis på mål igen.

Der blev ikke scoret mere, og derfor fem minutters forlængelse, hvor der spilles tre mod tre. Her skulle gæsterne altså kun bruge ét minut på afgøre dysten og sikre sig de to point.

Blue Fox skal rejse sig på tirsdag til udekampen mod Odense.

Indlæser debat