Anklager vil trække Juventus-ledelse i retten

Anklageren i Torino har afleveret sagen om Juventus-ledelsens misinformerende regnskabsførelse til domstolen.

Udgivet:01. december 2022, 15.10

Læsetid:2 minutter

Andrea Agnelli, der er trådt tilbage som formand i Juventus, kræves retsforfulgt efter rod i regnskaberne i Juventus. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

1 år siden

TORINO Anklageren i Torino vil have den afgående Juventus-ledelse stillet for retten. Det sker på baggrund af anklager om tvivlsom regnskabsførelse i Serie A-klubben.

Det oplyser nyhedsbureauet Reuters torsdag med henvisning til en unavngiven central kilde med viden om sagen.

Det drejer sig om den nu tidligere formand Andrea Agnelli og en række andre personer med enten nuværende eller tidligere tilknytning til klubben.

Blandt dem er afgående viceformand Pavel Nedved, administrerende direktør Maurizio Arrivabene og den tidligere sportsdirektør Fabio Paratici, der nu er sportsdirektør i Tottenham. Det skrev Gazzetta dello Sport onsdag.

Anklageren i Torino har ifølge Reuters efterforsket Juventus' regnskabsførelse og ageren på det finansielle marked over de seneste tre år.

Reuters oplyser, at anklageren har kigget på værdisættelsen af spillere solgt mellem klubber og udskudte lønninger i forbindelse med coronapandemien, hvor flere Juventus-spillere på papiret gik ned i løn.

Anklageren hævder, at klubben har underdrevet finansielle tab i sæsonerne 2018/2019, 2019/2020 samt 2020/2021.

I anklagen hævder anklagemyndigheden ifølge Gazzetta dello Sport også, at Juventus har opnået kunstige kursgevinster på 155 millioner euro svarende til 1,18 milliarder kroner, markedsmanipulation og svigagtige erklæringer med brug af fakturaer til ikkeeksisterende transaktioner.

Juventus er ud over at være en fodboldklub også et børsnoteret aktieselskab. Derfor vil anklageren i den norditalienske by trække hele ledelsen i Juventus i retten.

I henhold til italiensk lovgivning vil forslaget om retsforfølgelse blive meddelt de mistænkte, når retten har fastsat en høringsdag.

Efter høringen vil en dommer beslutte, om sagen skal for en domstol, eller om de mistænkte skal frikendes.

Agnelli trådte af sammen med resten af ledelsen i Juventus mandag aften. Det oplyste klubben i en pressemeddelelse, der gennemgik en del af de økonomiske og juridiske udfordringer, som klubben har.

Juventus styres af Agnelli-familiens investeringsselskab Exor, som ejer 63,8 procent af aktierne og 77,9 procent af de stemmeberettigede aktier i klubben.

Exor oplyser torsdag, at selskabet ikke har nogen kommentarer til Juventus-sagen.

Juventus afviser at have gjort noget ulovligt.

/ritzau/