Overlegent: HIH går på EM-pause med storsejr på hjemmebane

Herning-Ikast Håndbold var suveræne i hjemmekampen mod Skanderborg, som blev slået 34-18

18. november 2020, 19.30

Stine Skogrand førte an og spillede endnu engang en flot kamp for HIH. Foto: Flemming Hansen

HÅNDBOLD Efter en længerevarende periode med sløje resultater kom Herning-Ikast Håndbold tilbage på sporet med sidste uges udesejr over Horsens, og HIH’erne fulgte op med en suveræn hjemmesejr over Skanderborg onsdag aften. Gæsterne blev slået med de overlegne cifre 34-18 i den sidste spillerunde inden EM-pausen.

Kampen blev helt og aldeles afgjort allerede i første halvleg. Hjemmeholdet kom foran 5-0, før Skanderborg meldte sig ind på måltavlen. Gæsternes cheftræner, Jeppe Vestergaard, talte med store bogstaver i sin timeout, og det blev også lidt bedre for Skanderborg i en periode, men i halvlegens sidste fase trak Herning-Ikast endegyldigt fra og viste, at der simpelthen er klasseforskel på de to mandskaber.

Især Stine Skogrand strålede hos HIH, og da Skanderborg også brændte hele tre straffekast i første halvleg, var hjemmeholdet foran med 10 mål, 18-8, ved halvtid.

Læs også
Galleri: Se billederne fra HIH’s storsejr over Skanderborg
+Abonnement

Playmaker kom til skade

Kampens dramatiske højdepunkt kom allerede efter to minutter af kampen, hvor HIH’s norske playmaker, Helene Fauske, røg hårdt i gulvet efter et sammenstød. Fauske slog sig og hostede blod op på halgulvet. Hun blev støttet fra banen, men sidst i første halvleg vendte hun dog retur til hallen og HIH-bænken. Der blev dog ikke taget nogen chancer, så Fauske kom ikke på banen igen.

Det var heller ikke nødvendigt overhovedet. Holdkammeraterne havde helt og aldeles styr på Skanderborg, og selvom der tydeligt blev skruet ned for blusset i anden halvleg, vandt Herning-Ikast kampen med 16 overskydende mål, 34-18.

Læs også
Kørt på sygehuset: Uheld skæmmede flot HIH-sejr
+Abonnement

Topscorer for Herning-Ikast blev Stine Skogrand med otte mål.

Herning-Ikast Håndbold spiller først igen 3. januar - det er på udebane mod Randers HK. Nu er der dømt EM-pause, og HIH sender to spillere i aktion ved slutrunden: Stine Skogrand for Norge og Jessica Ryde for Sverige.