Varme-spøgelset vakt til live igen

Udgivet:06. juni 2023, 13.28

Læsetid:1 minut

HerningCentret genåbner også på onsdag kl. 10. Vi kigger forbi og laver en åbningsreportage. Mulig vinkel er at kigge på china-restauranten, som måske er presset, hvis ikke folk kan få chinaboks. Men ellers kan vi snakke med nogle butikker og nogle glade kunder.

Af Per Nielsen og Jacob Bach Jensen medlemmer af Verdos repræsentantskab

4 måneder siden

RENTER Energiselskabet Verdo købte i 2019 fjernvarmen i Herning. Dengang åndede vi lettede op. Vi var nemlig sluppet ud af et ulykkeligt ægteskab med Dong og derefter Eniig (i dag Norlys). De havde nemlig vredet 454 millioner kroner ud af fjernvarmeforbrugerne i Herning. Som et lille plaster på såret fik forbrugerne 70 millioner kroner retur. Men som de fleste nok kan regne ud, var det stadig et dyrt bekendtskab for forbrugerne i Herning. Desværre er Verdo nu faldet i den samme grøft.

Undertegnede har råbt vagt i gevær på diverse møder og senest på repræsentantskabsmødet her i maj måned. Men flertallet i Verdos bestyrelse er ligeglade.

Her i 2023 vil man opkræve 2,3 millioner kroner i forrentning hos forbrugerne. Og det er et tal, der let kan stige til 35 millioner kroner over de næste 10 år. Vi har nemlig fået oplyst, at man vil søge Energitilsynet om tilladelse hvert eneste år. Nu har man fået gang i møllen, og der skal i den grad males.

De sidste 20 år har været kaotiske for fjernvarmeforbrugerne i Herning. Lige nu er vi en del af et ulige ægteskab med Verdo fra Randers.

Verdo bryster sig af at være et AMBA-selskab. Men den nuværende position er ikke gavnlig for andre end dem, der kræver op i Randers.

Imens må vi andre nok engang til lommerne. Rente-spøgelset er igen vakt til live.