Få historien ind gennem ørerne

Museum Midtjylland har arrangeret flere guidede ture

30. juli 2020, 10.37

Nu kan man blive en del klogere på områdets historie ved at hente Museum Midtjyllands audiowalks. Foto: Privatfoto

IKAST-BRANDE Byer og landskab er fyldt med historier fra fortiden.

Med Museum Midtjyllands nye audiowalks er der mulighed for at høre nogle af de bedste historier, mens man står på stederne, hvor det hele foregik - lige når det passer en.

På Museum Midtjylland har vi nemlig lavet en række guidede ture for alle, der gerne vil ud og gå på opdagelse i historien på egen hånd.

Hvorfor blev Herning kaldt Danmarks Manchester i 1950’erne? Hvad har de to venner Søren og Søren at gøre med arkæologiske fund ved Klosterlund Museum? Og hvordan har terrænet omkring Hærvejen set ud gennem tiden?

Disse spørgsmål kan man få svar på gennem turene i Herning, Ikast, omkring Bølling Sø og i Palsgård Skov. Man kan blive klogere på den historie som er flere tusinde år gammel, men også på den som stadig lever i minder og mennesker. Det eneste man skal bruge, er en mobil eller tablet og et sæt høretelefoner.

Turene tilgås via museets hjemmeside, hvorfra man bliver ledt ind på et kort i Google Maps. Her kan man følge rutevejledningen og lytte til historierne undervejs. Det er selvfølgelig også muligt at høre historierne hjemme fra sofaen, men fra museernes side anbefaler man, at den enkelte begiver sig ud i landskabet og opdager sit lokalområde fra en ny vinkel.

Flere gange i løbet af sommeren tilbyder de lokale museer også guidede ture og byvandringer med museumsinspektørerne.

Det kan man læse mere om i kalenderen på vores hjemmeside.