Tavse og elendige lokale politikere

Udgivet:07. juni 2023, 11.37

Læsetid:1 minut

Heinrich Berwald. Foto: PR-foto

Af Heinrich Berwald. Grundtvigsvej 54 2. th. Herning

4 måneder siden

ÆLDRE Manglende handling og kollektiv tavshed har åbenbart ramt politikerne i byrådet i Herning. Det er gennem den sidste tid klart dokumenteret, at det, der skulle være omsorg og pleje af beboerne på byens plejehjem, mest af alt har karakter af kommunalt omsorgssvigt.

Ældresagen i Herning udtrykker frygt for, at servicen har nået et niveau, hvor det kan koste liv, og ældreminister Mette Kierkgaard er dybt bekymret og har bedt om en redegørelse fra kommunen.

Byrådets 31 medlemmer med borgmesteren i spidsen vil bare afvente. På forespørgsel 3. juni fra TV MidtVest har formanden for social-og sundhedsudvalget Joan Hansen ikke villet udtale sig , men henviser i stedet til det svar, hun gav 24. maj, hvor hun gav udtryk for, at udvalget havde brug for et nyt notat, der skal fortælle, hvordan man afbøder de værste »borgerkritiske ting indenfor budgetrammen«.

Joan Hansens korte bemærkning afslører tydeligt, at der ikke er udsigt til handling, men mest af alt en fastholdelse af elendigheden.

Problemet er, at budgetrammen til social- og sundhedsudvalget er alt for lille, kun ved at åbne det samlede kommunale budget, kan der findes midler til at skaffe beboere og ansatte tålelige forhold.

Man kunne forvente, at bare en af de 31 medlemmer af byrådet kunne finde ud af at stille forslag om at åbne det samlede budget, hvis ikke må vi jo se at få dem skiftet ud ved først givne lejlighed.

Kommunen kan ikke være bekendt at behandle ansatte og borgere så elendigt og ligegyldigt, og de 31 har et særligt ansvar.