Leder af midtjysk CFU runder de 60

Søren Grosen, uddannelsesleder for VIA Center for Undervisningsmidler, fylder 60 på torsdag, 20. februar

18. februar 2020, 14.16

Søren Grosen fik i 2019 titel af uddannelsesleder ved efter- og videreuddannelsesområdet Pædagogik og CFU hos VIA University College. Foto: PR-foto

I 2003 blev Søren Grosen master i pædagogisk it fra Aarhus Universitet, og han har siden suppleret med to toårige lederuddannelser hos henholdsvis Ankerhus og Erno Metze Erhvervspsykologer. Dertil kommer VIAs lederuddannelse for chefer og ledere.

Jobmæssigt har Søren Grosen i 15 år arbejdet som lærer - heraf de 13 år på N. Kochs Skole i Aarhus, hvor han underviste i dansk, tysk, musik og det digitale område om medier med computere, tekstbehandling og layout.

I 1999 skiftede Søren Grosen til at undervise voksne, da han fik job som konsulent ved Aarhus Amts Center for Undervisningsmidler. Her avancerede han i 2003 til afdelingsleder.

Med til at opbygge VIA

Da den midtjyske professionshøjskole VIA University College i 2008 lige var blevet etableret, kom Søren Grosen til VIA Center for Undervisningsmidler som afdelingsleder, og han har dermed været med til at opbygge og udvikle centret lige fra den spæde start.

I 2013 blev Søren Grosen udnævnt til chef for VIA Center for Undervisningsmidler (CFU), der omfatter afdelinger i Aarhus og Herning samt et centrallager i Viborg, der tilbyder udkørsel af undervisningsmaterialer.

Hovedaktiviteterne hos VIA Center for Undervisningsmidler er gratis udlån til skoler af fysiske bøger og e-bøger samt andet trykt og digitalt undervisningsmateriale til alle skolerne i de 19 kommuner i Region Midtjylland.

VIA CFU udbyder ligeledes pædagogisk rådgivning og kurser til lærerne i regionen. Hvert år er cirka 3500 lærere fra Midtjylland på kursus hos VIA CFU i eksempelvis læsetræning og undervisning i alle fag med brug af både analoge og digitale undervisningsmaterialer.

Bøger sammen med det digitale

Efter en organisationsændring hos VIA i 2019 har Søren Grosen fået titel af uddannelsesleder ved efter- og videreuddannelsesområdet Pædagogik og CFU hos VIA University College.

- I VIA Center for Undervisningsmidler har vi over de senere år rykket rigtig meget, hvad angår digitale undervisningsmidler. Det er dog samtidig en meget bevidst strategi at gå på begge ben, så vi også bevarer fysiske bøger til alle fag til udlån. Sagen er jo, at det digitale er bedst til nogle former undervisning, mens fysiske bøger kan være bedst til andre som eksempelvis læsetræning af de mindste elever. Det ved vi fra forskning. Derfor ville det være forkert at sløjfe de fysiske materialer, selv om der kunne spares penge ad den vej, siger Søren Grosen i en pressemeddelelse.

Visionær, analytisk og musisk

Søren Grosen er kendt for at være visionær, analytisk og humoristisk. Skudsmålet er tillige, at han er god til at samarbejde og kommunikere og har en anerkendende ledelsesstil.

Privat bor Søren Grosen i Aabyhøj med sin kone. Parret har tre børn på 21, 27 og 31 år - to sønner og en datter. Desuden er det første barnebarn kommet til i familien.

Fritiden går blandt andet med familien og med løb og vandring, med at læse bøger og med at spille med fem gamle venner i et band, der spiller musik fra 1980’erne. Søren Grosen spiller keyboard og trommer og synger.