Fire på stribe i Europa: Ikast tog ny sejr over ungarere

Ikast Håndbold er klar til European League-kvartfinalerne efter søndagens sejr over Motherson

Udgivet:05. februar 2023, 19.30

Læsetid:2 minutter

Vilde Johansen, Ingvild Bakkerud og de øvrige fra Ikast Håndbold tog søndag en ægte slidersejr hjemme over ungarske Motherson. Foto: Henrik Ole Jensen

Ole Bitsch
Journalist| +45 96 26 37 19 | obi@herningfolkeblad.dk
Journalist siden 1999 og en del af Herning Folkeblads sportsredaktion siden 2015. Jeg skriver om fodbold, håndbold, ishockey og en masse andet. Grib fat i mig, hvis du har kommentarer eller et tip til en god historie.
Se flere artikler af Ole Bitsch

1 måned siden

HÅNDBOLD En, to, tre og fire ...

Ikast Håndbold har fortsat maksimumpoint i gruppe B i EHF European League - Europas næststørste klubturnering. Og nu er holdet klar til kvartfinalerne.

Søndag aften blev det til den fjerde sejr på stribe i puljen, da ungarske Motherson Mosonmagyaróvár blev nedlagt med 28-26 i IBF Arena i Ikast.

Præcis som i det omvendte opgør i Ungarn blev første halvleg en tempofyldt, rodet og helt jævnbyrdig affære.

Mothersons kompromisløse, opskruede og aggressive spillestil, der byder på kontante tacklinger, fart og risikabelt angrebsaktioner, skulle hjemmeholdet lige have navigeret sig ind på.

Ved pausen var føringen til de midtjyske favoritter - som det var tilfældet i Mosonmagyaróvár i januar - blot på to mål, 15-13.

Men i modsætning til matchen i Ungarn lykkedes Ikast-spillerne ikke med at knække modstanderne i anden halvleg. I hvert fald ikke i samme omfang som den omvendte sejr på otte overskydende mål.

Læs også
<span>Jagter fjerde sejr på stribe i Europa:</span> Ikast kan cementere førstepladsen <span>Jagter fjerde sejr på stribe i Europa:</span> Ikast kan cementere førstepladsen
Læs også:
Jagter fjerde sejr på stribe i Europa: Ikast kan cementere førstepladsen

I IBF Arena måtte Ikast Håndbold slide hårdere for de to point.

Midt i halvlegen fik de ungarske gæster reduceret til 21-22, og det stressede midtjyderne, hvor kun Ingvild Bakkerud - og til tider Julie Scaglione - fik skudt hul på gæsternes pågående forsvarslinje.

Fejlene og de sjuskede afslutninger hos Ikast-holdet stod i kø i matchens sidste 10 minutter, og det holdt Motherson inde i kampen, men en stribe redninger fra indskiftede Jessica Ryde og scoringer fra blandt andre Simone Petersen og Line Mai Hougaard sikrede den ventede hjemmesejr.

Det holdt dog hårdt til sidst. Med et minut igen fik Mothersons Nikolett Tóth reduceret til 26-28, men tiden løb ud til ærgrelse for gæsterne og de omkring 50 Motherson-fans, der havde taget turen til Midtjylland.

Onsdag spiller Ikast igen - denne gang i Kvindeligaen, hvor modstanderen er Horsens. Det var formentlig årsagen til, at cheftræner Kasper Christensen mod Motherson gav minutter til - næsten - hele sin trup.

Kun landsholdsspilleren Emma Friis, som døjer med en lægskade, forblev på bænken. Til gengæld var der undervejs pænt med spilletid til reserver som Julie Gantzel Pedersen, Andrea Austmo, Line Uno og Alberte Ebler. Og ikke mindst lange pauser til bærende profiler som Sarah Iversen, Jessica Ryde og Stine Skogrand.

I den anden kamp i Gruppe B vandt franske Nantes, der trænes af den tidligere Ikast-guldtræner Helle Thomsen, med 29-21 over Fana fra Norge.

Dermed føres puljen fortsat af Ikast, som nu har otte point, mens Nantes har fire point. Motherson og Fana har to point efter fire spillerunder.

Ikast Håndbold mangler i gruppen fortsat at møde Nantes på udebane søndag 12. februar og Fana på eget gulv lørdag 18. februar.

Indlæser debat