Stauning vinder Landsbyprisen og 150.000 kroner

Regionsrådet har netop tildelt Landsbyprisen 2020 til Stauning i Ringkøbing-Skjern Kommune. Med prisen følger 150.000 kroner

27. maj 2020, 18.06

Stauning Havn er en af landets allerhyggeligste havne. Foto: Ringkøbing Fjord Turisme

STAUNING - Sammenhold, iværksætterånd og smuk vestjysk natur. Det er blot nogle få af de elementer, der udgør landsbyen Stauning i Ringkøbing-Skjern Kommune, der i dag af regionsrådet blev tildelt Region Midtjyllands Landsbypris på 150.000 kroner. Det oplyses i en pressemeddelelse.

- Stort tillykke til Stauning, der har fortjent Landsbyprisen. Men også tillykke til de fire andre finalister, Bøvlingbjerg, Hald, Langhøj og Gylling. Vi har haft et flot felt af kandidater, og det har - som altid - været en fornøjelse at dykke ned i de mange positive udviklingshistorier, der er i de midtjyske landdistrikter, siger formand for regionsrådet, Anders Kühnau (S).

Vil være noget for alle

Regionsrådsmødet blev på grund af coronavirus afholdt som videomøde, hvor kun lyden fra mødet kan følges af offentligheden. Behandlingen af dagsordenspunktet blev dog fulgt tæt i Stauning. Ikke mindst af en glad formand for borgerforeningen, Ebba Lange Andersen:

Prisen er med til at give os et grundlag for at tænke mere langsigtet, og det betyder rigtig meget. Det er jo svært at udpege én ting, der gør Stauning unik, alle landsbyer har jo både ildsjæle, uenigheder og sammenhold, ligesom os. Men vi forsøger at tænke i helheden. Stauning vil være en landsby, der har noget for alle. Børn, familier, unge og gamle. Det har vi nu et rigtigt godt grundlag for at arbejde videre med, siger hun.

Det ligger endnu ikke fast, hvad Stauning skal bruge pengepræmien på. Men det skal være noget, der »understøtter fællesskabet på langt sigt«.

Landsbyprisen 2020 bliver officielt overrakt senere på året ved et endnu ikke planlagt arrangement i Stauning.