Fra Lokal Avisen: Her overvintrer robotter

Hos Maskincentrum i Aulum sælges der stort set kun robotplæneklippere, og firmaet tager sig også af maskinerne om vinteren

22. december 2020, 08.36

Robotterne skal slibes og software-opdateres, fortæller Lars Kiilerich. Foto: Henrik Lind Jørgensen

AULUM Fra tidligt forår til sent efterår tøffer de lydløst rundt og gør ikke meget væsen af sig. Deres opgave er, at ejeren ikke skal løfte en finger, når græsset skal være kort, og flere og flere haveejere anskaffer en robot.

- Salget har været ekstremt i år. Vi har solgt dobbelt så mange robotplæneklippere i år som vi gjorde sidste år, siger Lars Kiilerich, som er butiks- og lagerbestyrer hos Maskincentrum.

- Da de første robotter kom frem for 25 år siden, var der ingen, der troede på det, siger Lars Kiilerich.

Hente og bringe

Ud over at sælge og servicere Husqvarna-robotter, passer de også på dem om vinteren.

- Nogle kunder synes, det er praktisk nok, at vi opbevarer dem, når de alligevel har fået dem serviceret her hos os. Ud over at få ordnet knivene, skal en robot også have opdatering af computeren, så man kan få de sidste nye funktioner med, siger Lars Kiilerich.

Han forventer op mod 100 »overvintrende« robotter på loftet hos Maskincentrum.

- Vi tilbyder forskellige serviceaftaler. Folk kan vælge blot at få serviceret deres maskine hos os, de kan også lade den opbevare her, og endeligt har vi en ordning, hvor vi både henter og bringer robotten, siger Lars Kiilerich.

Efter service, bliver robotterne sat på loftet indtil foråret. Foto: Henrik Lind Jørgensen