Godt gang i salget af byggegrunde

Det går godt med salget af boliggrunde i Ikast-Brande Kommune. Også erhvervsgrundene er godt med

3. februar 2019, 16.50

I Ikast er der sat gang i planlægningen for et nyt boligområde, da Birkelyst, som er blevet byggemodnet i 2018, er ved at være udsolgt. Foto: PR-foto

Ikast-Brande I 2018 solgte Ikast-Brande Kommune 26 boliggrunde godt fordelt i hele kommunen.

I forbindelse med årsskiftet og byrådets godkendelse af mindstepriser for 2019 har der været et udbud af alle grundene. Ved tilbudsfristens udløb var der blandt andet indkommet tilbud på tre boliggrunde i Engesvang.

- Det er meget positivt, at der igen er godt gang i salget af boliggrunde i Engesvang. Tidligere var Engesvang inde i en meget positiv udvikling, men i nogle år er det gået knapt så stærkt. Det er dejligt, at det ikke kun er i hovedbyerne i kommunen, at der sker en positiv udvikling, siger borgmester Ib Lauritsen (V) i en pressemeddelelse.

Flere borgere i kommunen

I 2018 solgte Ikast-Brande Kommune endvidere 16 boliggrunde med overtagelse i 2019.

Yderligere blev solgt tre storparceller - én hvor der er mulighed for at opføre 46 boliger til tæt lav, én hvor der kan opføres 18 etageboliger og én hvor der kan udstykkes 14 boliggrunde.

I hele kommunen opleves der stor efterspørgsel efter muligheden for at bygge nyt.

Når der bliver bygget nyt, bliver der i de fleste tilfælde nogle eksisterende boliger ledige, og det giver plads til flere borgere i kommunen.

I Ikast er der sat gang i planlægningen for et nyt boligområde, da Birkelyst, som er blevet byggemodnet i 2018, er ved at være udsolgt.

I Engesvang er der få grunde til salg, og byrådet skal derfor snart forholde sig til, hvornår byggemodning af flere boliggrunde skal sættes i gang, så efterspørgslen på nye grunde kan i mødekommes.

Brandes masterplan

I Brande er masterplanen for udviklingen af byen ved at være færdig, og det betyder, at lokalplanlægningen for nye boliggrunde skal igangsættes. Byrådet har et aktivt ønsket om, at der er liv i hele kommunen.

Også hvad angår erhvervsgrunde, oplever Ikast-Brande Kommune en øget efterspørgsel.

- Det er altid dejligt at opleve, at det omgivende samfund er optimistiske og har mod på at investere og skabe udvikling, siger borgmesteren.