Køkkenchef på Skarrildhus afliver myter om økologi

Skarrildhus’ køkkenchef skal som »ambassadør« være med til at udrydde fordomme om økologi i fødevarebranchen

11. maj 2020, 13.16

I sin rolle som ambassadør for Økologisk Landsforening vil Anne Cathrine Christensen også gerne sætte fokus på erhvervsuddannelserne, hvor hun mener, at bæredygtigheden stadig fylder alt, alt for lidt. Det samme mener de unge - de er jo klar, siger hun. Foto: Privatfoto

SKARRILD Økologisk Landsforening har udnævnt et korps af såkaldte ambassadører, som skal rustes med viden og have en række oplevelser med økologien, som de kan videreformidle til en bred målgruppe i fødevare- og madbranchen. Og her er håbet, at de kan gøre op med de fordomme om økologi, der findes blandt professionelle i branchen.

En af de mest hårdnakkede fordomme er måske, at økologien ikke gør nogen forskel, så man lige så godt kan købe konventionelle fødevarer.

Og den myte er Anne Cathrine Christensen, køkkenchef hos Skarrildhus Sinatur Hotel & Konference ved Skarrild, mere end klar til at aflive.

På naturens præmisser

- Selvfølgelig er det til gavn for vores omgivelser, når vi undgår at bruge sprøjtegifte, der belaster grundvandet og biodiversiteten. I Sinatur har vi en ambition om at drive hoteller på naturens præmisser, og i den forbindelse spiller økologi en vigtig rolle, siger hun i en pressemeddelelse.

Ambassadørrollen passer Anne Cathrine Christensen godt, for Sinatur var den første hotelkæde, der fik Det Økologiske Spisemærke i bronze og siden i sølv, så der er flere års konkrete erfaringer at dele ud af. Og derfor kender Sinatur også alt til de udfordringer, som følger med valget af økologi:

Administrative benspænd

- Alle seks Sinatur-hoteller samarbejder med små producenter i nærområdet, som leverer årstidens friske, lokale råvarer til vores køkkener. Når det giver mening, vælger vi altid økologisk, men det er ikke altafgørende, fortæller Anne Cathrine Christensen.

- Der kan være så mange administrative benspænd, at en lille leverandør opgiver at få det røde ø-mærke, selv om hans produktion er bæredygtig hele vejen igennem. Jeg håber, at jeg kan være med til at hjælpe vores gode lokale samarbejdspartnere, hvis de alligevel får mod på at omlægge til økologi, siger køkkenchefen.

Messer og ulandsprojekter

Ud over at aflive fordomme om økologi er målet med ambassadørkorpset nemlig også at give ambassadørerne mulighed for at bidrage til den økologiske fremtid og få indblik i den måde, som producenter og virksomheder arbejder med økologi på.

I løbet af året skal de seks ambassadører deltage i messer og andre arrangementer, hvor fagpersoner fra fødevare- og madbranchen er i dialog om økologien.

Derudover er der også planlagt et besøg på et af Økologisk Landsforenings ulands-projekter, hvor ambassadørerne bliver præsenteret for, hvordan de økologiske principper kommer i spil i nogle af verdens fattigste områder.