Mindeord: Hun har spillet sit sidste slag bridge og kreeret sin sidste glaskunst

16. januar 2021, 09.06

Tove Korsholm blev 87 år. Foto: Privatfoto

MINDEORD Frank Korsholm og Jette Witt Rosenberg har sendt mindeord om deres mor, Tove Witt Korsholm, der døde tirsdag 12. januar efter en ulykke i hjemmet, Skolegade 21 i Herning. Hun blev 87 år, og kroppen kunne ikke mere.

Tove var en ægte herningenser af kød og blod. Kun afbrudt af små 10 år i Ikast efter ægteskabet med Erik Korsholm levede hun hele livet i Herning.

De fik sammen tre børn, Carsten, Frank og Jette.

Tove var den andenfødte i en børneflok på ni. De biologiske forældre var Sigurd og Dagny Witt, men på grund af tidens små kår kom Tove sammen med to af sine søskende i pleje hos sin moster og onkel, brødfabrikant Marius og Helle Iversen på Østre Kirkevej.

Tove mistede sin mand i 1995; han døde efter 13 år med en svær hjerneskade.

Sine meningers mod

Derefter blev hun for alvor aktiv i bridgeklubben og Koloritten, hvor glaskunst af højt format blev hendes store passion. Det nyder i dag stor yndest hos børn, børnebørn og oldebørn.

Tove havde sine meningers mod. Hun var en bestemt kvinde og sætningen: »Sådan er det bare!« kom ofte over hendes læber.

Som krigsbarn var Tove opdraget med nøjsomhed - men hun var aldrig nærig. Det kan alle, der har nydt godt af hendes gavmildhed, skrive under på.

Tove havde hukommelse som en elefant. Hun fulgte byens rivende udvikling fra 1930’erne til nu, og hun kendte alle byens koryfæer gennem tiden.

Tove var stolt af hele sin store familie, og hun kunne navnene på selv de mindste ude i de yderste afkroge af familien.

Et rigt, men hårdt liv

Tove nåede at opleve meget af verden - fra Nordkap til østens mystik over Afrika, de europæiske hovedstæder og rundt i hele USA.

Hun havde et rigt liv, men også et til tider hårdt liv med tab af ægtemand, en søn og et barnebarn.

Tove var en fighter. Hun var stærk, og hun var til for andre. Hun rejste sig og fik et aktivt liv, hvor andre havde givet op.

Må Toves minde stå for evigt. Hun vil altid være elsket og savnet.