Flot erhvervsvenlig placering

18. september 2019, 09.18

Karl Højhus Jeppesen (K)

Erhvervsvenlighed Der er meget god gang i beskæftigelsen i Herning Kommune, og virksomheder leder efter kvalificerede medarbejdere til at løfte den tiltagende produktion.

Det er selvfølgelig godt og positivt, at der er god gang i beskæftigelsen, men for nogle virksomheder er det et problem med manglen på arbejdskraft.

Herning Kommune er netop blevet nummer to i en offentliggjort undersøgelse af de danske kommuners erhvervsvenlighed.

En podieplacering er på mange områder ok, men der skal fortsat kæmpes for en topplacering, da andre kommuner nærmer sig toppen og gerne vil overhale Herning.

I undersøgelsen om erhvervsvenlighed bliver landets kommuner målt i 10 kategorier.

Herning har i de forskellige kategorier følgende placeringer: Nummer fire i »Skatter, afgifter og gebyrer«, nummer fem i »Arbejdskraft«, nummer syv i »Overordnet vurdering af erhvervsvenlighed«, nummer syv i »Kommunens image«, nummer syv i »Uddannelse«, nummer otte i »Information og dialog med kommunen«, nummer 12 i »Fysiske rammer«, nummer 13 i »Kommunal sagsbehandling«, nummer 18 i »Infrastruktur og transport« og nummer 28 i »Brug af private leverandører«.

Fælles for placeringerne er, at der er tale om Herning Kommunes service overfor kommunens virksomheder i deres hverdag. Undersøgelsen viser derfor også klart, hvor Herning Kommune skal sætte ind for at servicere virksomhederne endnu bedre.

Herning Kommune blev i 2012 kåret til at være Danmarks mest erhvervsvenlige kommune, men måtte så efterfølgende nøjes med placeringer på andenpladsen.

For tre år siden var Herning rykket ned som nummer fire i målingen, men året efter gik det igen fremad og Herning blev nummer tre, og sidste år fortsatte fremgangen med en flot placering som nummer to, og den placering er blevet fastholdt på fornem vis i år.

Godt gået af Herning Kommune, som har kæmpet sig mega godt tilbage og er på vej helt mod toppen igen.

Når virksomhederne får den service, som de har behov for i deres hverdag, vil de i kommende erhvervsundersøgelser give gode karrakterer til Herning Kommune, og vi bliver i Herning Kommune nummer et på mange områder til fordel for kommunens mange borgere.