84-årig er tidligere jagerpilot: Giver den stadig fuld gas

Fugle og fart har altid spillet en stor rolle i 84-årige Knud Poulsens liv - i særdeleshed skarven, jetjagere, heste og racercykler Af Marianne R. Eskildsen

19. maj 2019, 16.03

En ung Knud Poulsen - »Pou«, som hans pilotnavn lød - i en chipmunk, som er den engelske betegnelse for et jordegern, men altså også titlen på et militært træningsfly. Billedet er taget på Avnø midt i 1950'erne. Foto: Privatfoto

Ole er en farvestrålende, grøn sangparakit, der kan kvidre så højt og skærende, at det lyder som en røgalarm. Ole bor i et bur i lejligheden hos 84-årige Knud Poulsen og fru Pedersen. Udenfor parrets stuevindue på den lille overdækkede terrasse er der en sammenflikket fuglekasse på væggen. Her bor solsorteparret Solvejg og Sorteper og deres to små, nylagte æg.

Knud Poulsen og fru Pedersen følger forventningsfuldt med i aktiviteterne, og med lidt god vilje kan man godt få den tanke, at der er en særlig grund til interessen for de flyvende væsener. Knud Poulsen er nemlig tidligere jagerpilot.

Han hiver op i højre ærme, og en rund, falmetblå tatovering åbenbarer sig. »Mach Buster« står der på den. Det er beviset på, at Knud Poulsen har gennembrudt lydmuren i et jagerfly.

Fart er der også over Knud Poulsen, når han cykler, som han har gjort siden barndommen. I dag er han holdkaptajn i Tjørring Cykel Motion og har kørt godt 2000 kilometer siden 1. januar, og man kan godt sige, at han er lidt af en hård negl.

Men hans opvækst var også noget mere barsk, end man ville acceptere det i dag.

Tæsk på række...