Officielt: FCM henter garvet keeper tilbage fra karrierestop

36-årige David Ousted genoptager sin keeperkarriere efter halvanden måneds afbræk og skriver kontrakt med FC Midtjylland som ny reservekeeper bag Elias Olafsson

Udgivet:26. januar 2022, 19.00

Læsetid:2 minutter

David Ousted indstillede i december karrieren efter 58 kampe for svenske Hammarby IF. Men nu samler den snart 37-årige målmand handskerne op igen og trækker i FCM-trøjen. Foto: Ritzau Scanpix/TT

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| jjk@herningfolkeblad.dk

FODBOLD Så fandt FC Midtjylland sin nye reservemålmand.

Superligaens tophold har skrevet kontrakt med 36-årige David Ousted, der har en lang udlandskarriere bag sig, for de næste fem måneder.

Det offentliggjorde FCM her til aften på sin hjemmeside. Den erfarne keeper skal i foråret være gardering for stortalentet Elias Olafsson.

FCM har været på jagt efter en ny reservekeeper, siden Jonas Lössl blev udlejet til engelske Brentford kort før nytår.

Snart 37-årige David Ousted stoppede ellers sin karriere 4. december, da sæsonen sluttede for ham og svenske Hammarby med en hjemmekamp mod Kalmar FF. Men så ringede telefonen.

- Da Bo (Henriksen, FCM-træner, red.) ringede til mig, var min første tanke, om jeg dog ikke kunne få lov at være i fred efter mit karrierestop, men der er muligheder, som er svære at takke nej til, og FC Midtjylland er én af dem, siger David Ousted.

- Min fysiske forfatning er god

Den rutinerede keeper fik godt med kampminutter i den forgangne sæson i Allsvenskan, hvor sæsonen følger kalenderåret. I 2021 spillede han 22 kampe i Allsvenskan, 5 kampe i Svenska Cupen og 3 kampe i UEFA Europa Conference League.

- Vi har haft nogle gode snakke, og jeg ser frem til at træde ind i et stærkt målmandsteam. Min fysiske forfatning er god, og jeg glæder mig til at tage kampen op. Samtidig føler jeg, at jeg har meget at bidrage med både på og uden for banen, hvor jeg håber at kunne hjælpe og vejlede nogle af de yngre spillere, siger David Ousted.

Aftalen vækker også glæde i FC Midtjylland.

- Vi er meget tilfredse med tilgangen af David, der kommer fra et efterår som fast mand i Hammarby og med værdifuld erfaring fra en lang karriere i ind- og udland, siger sportschef Svend Graversen.

- Han er robust og kender den danske liga, og så har han spillet på højeste niveau gennem mange sæsoner. Det er den optimale løsning her og nu, fastslår sportschefen.

Den nye FCM-keeper får nummer 31 og har første træning med holdet allerede torsdag formiddag.

Spillede i Canada og USA

David Ousted har været vidt omkring i sin lange karriere.

Han begyndte i Greve og kom som U19-målmand til Brøndby uden nogensinde at få en førsteholdskamp for de blågule.

I stedet arbejdede han sig op nedefra. Efter lejemål hos Lolland-Falster Alliancen, AB og Hellerup IK kom han som 22-årig i Superligaen, da han skrev kontrakt med SønderjyskE.

I 2010 blev han solgt til Randers FC og havde tre gode sæsoner i det kronjyske, før David Ousted fik en spændende mulighed i den nordamerikanske MLS-liga.

Det blev til seks et halvt år i MLS hos Vancouver Whitecaps, D.C. United og Chicago Fire, før han i februar 2020 vendte hjem til Skandinavien og skrev kontrakt med Hammarby.

Han fik 58 kampe for den populære Stockholm-klub, før han i december lagde handskerne på hylden. Nu bliver de samlet op igen ...

David Ousted

Født 1. februar 1985 i Greve (36 år)

Position: Målmand

Højde: 192 centimeter

Klubkarriere:

Greve IF -2004

Brøndby IF 2004-2007

- Lolland-Falster Alliancen (leje) 2005

- AB (leje) 2005-2006

- Hellerup IK (leje) 2006-2007

SønderjyskE 2007-2010

Randers FC 2010-2013

Vancouver Whitecaps, Canada 2013-2018

D.C. United, USA 2018

Chicago Fire, USA 2019

Hammarby, Sverige 2020-2021

FC Midtjylland 2022