DET ER DIT VALG - KV21

Selvstyrende teams giver tryghed i ældreplejen

12. oktober 2021, 11.17

Vinnie Borbjerg. Foto: PR-foto

ÆLDREPLEJE Et flertal i Folketinget har for et par uger siden lavet en aftale om at afsætte 170 millioner kroner, så vi i kommunerne kan sætte fart i arbejdet med faste og selvstyrende teams i ældreplejen.

Jeg synes, det er et vigtigt skridt hen mod mere nærhed i ældreplejen. Der er alt for mange ældre, der modtager pleje i eget hjem, som oplever, at deres hjem er blevet en banegård med mange forskellige personaler hver dag og hver uge. Mange ældre opgiver at lære navnene på de mennesker, der kommer i deres hjem. Det kan både skaber utryghed og betyde, at vigtig information om den ældre går tabt.

Ved at der ændres i organiseringen, så det bliver faste og selvstyrende teams, kan det give mere tryghed og bedre kendskab til den ældre.

Jeg mener også, det vil giver højere arbejdsglæde blandt de ansatte, som får mere frihed til selv at tilrettelægge arbejdet og skal bruge mindre tid på dokumentation.

Derfor håber jeg, vi i Herning Kommune vil søge puljen til at lave lokale modeller for at etablere faste, selvstyrende og tværfaglige teams, da det netop er vigtigt, at vi får lavet en lokale model, for det er jo ikke sikkert, at den model, der er i en anden kommune, er den, der fungerer lige godt i Herning Kommune.

Vi har i denne byrådsperiode ingen i social og sundhedsudvalget, hvilket vi håber og tror på i næste byrådsperiode, derfor vil vi appellere til dem, der sidder i udvalget, om at få søgt puljen inden 1. november 2021.

Er du enig i, at vi skal have mere faste ansatte, der kommer hos de ældre, så stem personligt på din sociale stemme i byrådet, Vinnie Borbjerg.

Indlæser debat...