Farvel: Teaterleder takker af efter 25 år på Team

Team Teatret skal se sig om efter en ny leder, da Dorthe Skøtt Bébe begynder i nyt job 1. juni

Udgivet:13. marts 2023, 16.06

Læsetid:2 minutter

Dorthe Skøtt Bébe har været på Team Teatret i et kvart århundrede. Foto: Mingo Photo

HERNING Teaterleder Dorthe Skøtt Bébe har bebudet sin afgang som teaterleder på Team Teatret, idet hun har takket ja til en stilling som direktør for Teatercentrum.

Teatercentrum er et kompetencecenter for scenekunst for børn og unge, blandt andet med ansvaret for den store børne- og ungdomsteaterfestival »April Festivalen«.

- Jeg kom til Team Teatret som helt ung og har fået så mange muligheder og udfordringer her gennem årene. Jeg vil altid være teatret taknemmelig for at lukke mig ind dengang og derefter kontinuerligt give mig mulighed for at udfolde mig i teatrets tjeneste. Men nu er det tid til at prøve kræfter et andet sted og overlade roret til en anden, der kan føre Team Teatret ind i en ny æra, siger Dorthe Skøtt Bébe i en pressemeddelelse.

Hun kom til Team Teatret i 1996 som instruktørassistent og har gennem årene udfoldet sig i forskellige opgaver på teatret, indtil hun i 2015 blev teaterleder.

Ud over en omfattende teaterproduktion er det i Dorthe Skøtt Bébes tid som teaterleder, at Team Teatret har overtaget Herning Scenekunstskole, i dag Teams Teaterskole. En teaterskole, der er vokset fra cirka 20 elever til 90 over de seks år, skolen har været på Team Teatrets hænder.

I samme periode har teatret genetableret sit faste ensemble, udvidet sine lokaler i Østergade 32 og været nomineret til en Reumert for forestillingen »Rose«.

- Vi vil gerne sige Dorthe tak for hendes meget store engagement på teatret gennem mere end 25 år. Dorthe har med sin afsmittende passion for det levende teater i den grad været med til at flytte teatret, til der hvor teatret står i dag. Vi ønsker Dorthe al mulig held og lykke, siger bestyrelsesformand Finn Sten Jakobsen i pressemeddelelsen

Ny profil skal findes

Bestyrelsen igangsætter nu en ansættelsesproces for at finde den profil, som kan overtage den overordnede og daglige ledelse af teatret og sammen med bestyrelsen sætte kursen for teatrets fremtidige kunstneriske profil og ambitioner.

Nyheden om lederskiftet kommer samtidig med, at teatrets ledelse og bestyrelse skal til at gentænke teatrets økonomi, drift og virke. Team Teatret er fra 2025 ramt af kommunale besparelser, så teatret er nødt til at gå fra tre årlige egenproduktioner til to.

- Alt i alt er det på mange måder en ny tid teatret går i møde. Men ambitionen er naturligvis, at teatret i nye økonomiske rammer og med en ny ledelse fortsat skal være et om ikke endnu mere relevant og interessant kulturtilbud for både vores nuværende og nye publikummer. Overordnet set er målet det samme: at skabe tidssvarende og debatskabende teater og unikke nære oplevelser, og vi arbejder på at konkretisere de nye rammer herfor, afslutter Finn Sten Jakobsen.

Dorthe Skøtt Bébe begynder i den nye stilling 1. juni 2023, og stillingen som teaterleder slås op, så snart bestyrelsen har tegnet den kommende teaterlederprofil.

Læs også
<span>Besparelser rammer også kulturen:</span> Udsigt til store besparelser på Team Teatret <span>Besparelser rammer også kulturen:</span> Udsigt til store besparelser på Team Teatret
Læs også:
Besparelser rammer også kulturen: Udsigt til store besparelser på Team Teatret
Læs også
<span>Team Teatret rammes hårdt af kommunal besparelse:</span> Megatræls julegave <span>Team Teatret rammes hårdt af kommunal besparelse:</span> Megatræls julegave
Læs også:
Team Teatret rammes hårdt af kommunal besparelse: Megatræls julegave

Indlæser debat