Oyoy fylder rundt

Den herningensiske designvirksomhed Oyoy Living Design kan fejre 10-årsjubilæum i designbranchen. Det sker med flere nyheder

Udgivet:18. januar 2022, 14.16

Læsetid:2 minutter

Lotte Fynboe stiftede Oyoy for 10 år siden og har siden stået bag udviklingen af designprodukter. Foto: Henrik Ole Jensen

JUBILÆUM Der kunne i den forgange uge råbes 10 gange hurra - eller måske 10 gange oyoy - hos designvirksomheden Oyoy Living Design. som fejrede 10-årsjubilæum.

Det var den herningensiske designer Lotte Fynboe, der satte designbrandet i søen 12. januar 2012. Det begyndte med et designprojekt på Teko i Herning, hvor hun designede hængeskålen »Pif Paf Puf«.

Flere designs kom til, og det blev startskuddet for designbrandet Oyoy Living Design, og i 2014 blev børnelinjen »Oyoy Mini« føjet til branduniverset, så der var varer til hele den moderne familie.

Kollektionerne er forankret i de danske designtraditioner med fokus på det klassiske, simple og tidløse. Brandet repræsenterer en legende, dog enkel og æstetisk retning til design og skaber omgivelserne til familiens hverdagsliv.

Inspiration fra barndommen

Ideerne til produkterne er blandt andet hentet fra Lotte Fynboes egne barndomsminder. Ud fra disse minder skabes unikke produkter med fokus på at få form og funktionalitet til at mødes.

Året 2022 vil stå i jubilæets tegn. Oyoy Living Design har en masse spændende jubilæumsaktiviteter i pipelinen, og de glæder sig til at løfte sløret for nye kategorier og et nyt spændende sub-brand.

Først for var det dog en ny SS22-kollektion, som blev lanceret på 10 årsdagen for grundlæggelsen af designvirksomheden.

Navnet er for øvrigt inspireret af bogstaverne OY, som siden 1929 har været kendetegnet på alle danske fly.

Eksperimenterende stil

Med i bagagen har Lotte Fynboe både en tid som dressurrytter og en uddannelse som pædagog, men drømmen om at arbejde med design fik Lotte Fynboe til at skifte karriereretning.

En ny uddannelse som designer på uddannelsen for interiør- og møbeldesign på Teko i Herning, blev startskuddet til designvirksomheden.

- Jeg har altid elsket den kreative proces, lege med farver og materialer. Min stil har ofte været anderledes og mere eksperimenterende end de fleste. Hver gang jeg ser et designprodukt, har jeg altid haft en holdning til, hvordan man kan lave det mere legende og anderledes, udtaler Lotte Fynboe i en jubilæumspressemeddelelse.

Designet er dedikeret til den danske designtradition, som fortolkes med kærlighed til både klassiske og nye re-designs af minder fra barndommen.

- Det startede som et køkkenprojekt for 10 år siden, hvor jeg sad og knyttede knuder til produktionen mellem stabler af papkasser. Jeg havde ikke turde drømme om at virksomheden ville vækste til knap 20 kollegaer og med en afsætning til over 45 markeder 10 år efter. Med den fart virksomheden har haft på de sidste 10 år, er jeg spændt på hvad fremtiden vil bringe, siger Lotte Fynboe.

Fra start har Lotte Fynboe vidst, at hun ikke skulle forblive direktør i Oyoy Living Design, og hun valgte derfor i august 2018 at få Søren Anker Hansen ind som administrerende direktør og medejer, så hun i højere grad kunne fokusere på den kreative proces og produktudvikling.