Varmesagen er kørt

S har lukket debatten om varmemillionerne. Sagen er afgjort og slut.

6. marts 2013, 09.16

Socialdemokraternes kandidater til byrådet vil ikke røre mere ved varmesagen

Salget af Herning Kommunale Værker og den kommende ekstra regning til forbrugerne fyldte en del, da Socialdemokraternes partiforening holdt generalforsamling.

Formanden Carsten Siggaard bar selv brænde til bålet, da han i beretningen sagde:

- Jeg er ikke i stand til at gennemskue de juridiske konsekvenser af salget, men kønt ser det ikke ud fra forbrugernes stol.

Fordeling af regning

Finn Stengel Petersen har som partiets gruppeformand i Herning Byråd sagt ja til salget af de kommunale værker og konstaterer, at kommunen har tjent 1,1 milliard kroner. EnergiMidt har fået lov af Energitilsynet til at sætte varmepriserne op for at forrente sin investering.

- Når de penge nu skal opkræves, så er det jo altid en diskussion værd, for hvem skal betale?. Det er besluttet, at den ekstra regning fordeles, efter hvor mange kvadratmeter den enkelte forbruger har. Og det er jo et socialdemokratisk synspunkt, at jo mere man har, jo mere skal man betale, sagde Finn Stengel Petersen.

Niels Hedegaard spurgte fra salen, om forbrugerne ikke kan skifte til en anden leverandør. Svaret var nej fra Finn Stengel Petersen. Der er tilslutningspligt i Herning og omegnsbyerne. Forbrugerne i resten af kommunen kommer ikke til at mærke varmesagen på deres pengepung.

Tak fra Albæk

Eller som et medlem, der bor i Albæk vest for Snejbjerg og ikke får nogen ekstra regning, sagde det:

- Jeg vil da gerne her i aften sige tak til jer inde i Herning for de fjernvarme-penge. Jeg er flittig bruger af Herning Svømmehal, som nu får et nyt bassin betalt af varmemillionerne. Det glæder vi os til.