Formand fylder rundt og takker af: Arbejdet i mange år for børn og unges ve og vel

Peter Grevsen, formand for DLO-Landsorganisation og tidligere skoleinspektør i Ilskov, fylder i dag 70

19. oktober 2021, 13.34

70 ÅR 70-årsfødselsdagen bliver skelsættende for Peter Grevsen, da han som landsformand for DLO, daginstitutionernes Lands-Organisation, stopper med arbejdet for børn og unge.

Peter Grevsen er vestjyde og stammer fra et husmandssted på 10 tønder land i Hanning ved Skjern, hvor han voksede op som yngste af 10 børn. Under små kår udviklede han det sociale gen, som skulle vise sig at blive drivkraften i hans virke. Efter gymnasietiden i Tarm og læreruddannelsen i Esbjerg blev fritiden brugt som håndboldmålmand for Esbjerg HK. Alle på holdet havde kælenavne. Målmanden hed »Nemme«.

Yngste skoleleder

Sit første lærerjob havde Peter Grevsen på Rydhave Slots Ungdomsskole. I 1982 blev han landets yngste skoleinspektør på Ilskov Skole i Herning Kommune, og i 1989 skiftede han til en stilling som skoleinspektør på Løsning skole i Hedensted Kommune. I årene i Hedensted nåede han også en periode som byrådsmedlem for partiet Venstre.

I februar 1995 tiltrådte han som generalsekretær for Ungdommens Vel, en social og diakonal landsforening, der drev døgninstitutioner, opholdssteder og væresteder. Landsforeningen blev nedlagt i 2013 ved en fusion med KFUM’s sociale Arbejde. Samtidigt fratrådte Peter Grevsen efter 18 års ansættelse som generalsekretær. I denne periode var han også formand for Børnesagens Fællesråd - i 1999-2007. En paraplyorganisation der via medlemsforeningerne arbejder for bedre vilkår for vanskeligt stillede børn og unge.

Peter Grevsens hjerte banker for børn og unge. Han er formand for DLO-Landsorganisation frem til årsskiftet. Foto: Privatfoto

Først efterløn- så formand

I 2013 gik Peter Grevsen på efterløn og regnede med, at fluestangen nu for alvor skulle fange laks og havørreder, men sådan skulle det ikke være. DLO, daginstitutionernes Lands-Organisation rettede henvendelse i 2016 og spurgte, om han ikke ville være landsformand. Dette område med politisk fokus på de 1000 private- og selvejende daginstitutioners vilkår bliver nu afsluttet efter fem års virke ved hans 70-årsfødselsdag. Receptionen holdes i Valby 29. oktober.

Peter Grevsen fortsætter med formandskabet i Børnenes Kontors daginstitution i Esbjerg året ud. I fritiden har han i 12 år (2008-2020) været medlem af Treenighedskirkens Menighedsråd i Esbjerg.

En særlig plads i Peter Grevsens har Tanzania, som han har besøgt flere gange - blandt andet i 1994, da han var med til at overrække 150.000 kroner indsamlet i Løsning og Korning sogne til en ny kirke og skole i den lille fiskerlandsby Kipili ved Tanganyikasøens bred.

Peter Grevsen bor sammen med sin samlever Grethe Johannesen i Herning. Han har tre børn og to børnebørn. Selve dagen fejres med familien.

Indlæser debat