Sammenhæng og selvstændighed som pejlemærker

Lis Bukholt, chef for Sundhed og Ældre i Herning Kommune, bytter arbejdslivet ud med tid til noget af det, der er blevet dyrket for lidt. Torsdag er sidste arbejdsdag

24. marts 2019, 18.58

Det er mere end 30 år siden, Lis Bukholt kom til Herning Kommune som hjemmesygeplejerske. En konstant lyst til udvikling sendte hende på en ledelses-rejse, som kulminerede, da hun landede i stolen som chef for hele sundheds- og ældreområdet for syv år siden. Nu forlader hun arbejdsmarkedet for selv at tage hul på den livsperiode, der mere end noget andet har været i hendes professionelle fokus. Foto: Henrik Ole Jensen

Pension Skrivebordet er nogenlunde ryddeligt. Enkelte bunker ligger stadig fremme, men der begynder også at være tomme pladser og tømte ringbind på det kommunale chefkontor.

Processen napper lidt i Lis Bukholt. For hun har været så optaget af - og glad for - sit arbejde som chef for Sundhed og Ældre i Herning Kommune, at det godt kan mærkes, når hun nu skal give slip.

Omvendt er det en velovervejet og længe forberedt plan, der føres ud i livet, når hun torsdag 28. marts holder afskedsreception og siger farvel til arbejdslivet.

For 10 år siden købte hun sammen med sin mand, Thorkild Pedersen, et lille sted i Sydfrankrig. For seks år siden begyndte de at spille golf. Ægtemanden har allerede kvittet jobbet som leder på Herningsholm Erhvervsskole, og Lis Bukholts egen fødselsattest siger 62 år. Og med tiden er der også kommet en længsel efter for eksempel at fylde hovedet med læseoplevelser eller helt spontant at kunne aftale noget med børnebørnene uden først at skulle tjekke flere uger frem i den opgavepakkede arbejdskalender.

En sektor i udvikling...