HCM-sejr i nøglekamp: Vildt comeback til sidst mod Team Sydhavsøerne

HC Midtjylland var nede med tre mål få minutter før tid men vandt alligevel og er med i toppen af 1. division

16. januar 2021, 16.37

Kasper Didriksen i aktion i kampen mod Team Sydhavsøerne. Stregen spillede en stærk kamp. Foto: Flemming Hansen

HÅNDBOLD På en fantastisk slutspurt vandt HC Midtjylland lørdag eftermiddag den vigtige topkamp mod Team Sydhavsøerne med 31-29.

1. divisionskampen i Sportscenter Herning var tæt hele vejen, men seks minutter før tid var gæsterne foran med tre mål. Det blev der dog ændret på.

Svært for bagkæden

HCM’s bagkæde havde fra kampens indledning svært ved at sætte sig igennem og komme frem til de åbne chancer. Gæsterne var i teten i opgørets første kvarter, men hjemmeholdet fik via den vanlige fight knoklet sig tilbage i kampen. Der blev fundet andre veje til målet, og især Kasper Didriksen var stærk og skarp på stregen - han blev også fodret godt af bagspillerne. Kasper Didriksen var også vigtig i forsvaret, hvor HCM manglede brølstærke Jeppe Krogh Ejlersen, der måtte stå over med en mindre skade.

Samtidig stod Nicolai Mortensen i målet i vejen for meget og præsterede en fornem første halvleg - alt sammen medvirkende til, at HCM fik vendt billedet og gik til pause med en føring på 14-12.

Læs også
HCM-målmand træt af fravalg: Jeg ville gerne være blevet
+Abonnement

HC Midtjyllands skytter havde dog fortsat svært ved at finde frem til målene, og alt for mange chancer blev brændt på Sydhavsøernes velspillende målmand, Oliver Larsen. Til gengæld var Mathias Rousku Petersen og især Jonathan Sørensen skarpe på fløjene, så HCM hang på, selvom gæsterne truede med at stikke af.

I slutfasen blev afbrænderne for dyre, og da defensiven heller ikke holdt samme høje niveau som i første halvleg, kom Team Sydhavsøerne foran med tre.

Et vildt comeback

Med små seks minutter tilbage tog cheftræner Mads Hjortshøj en timeout og fiskede ved samme lejlighed Nicolai Sommer frem af posen. Han havde ikke været på banen indtil da men blev kastet i aktion som spilstyrer. Det virkede - og da HCM samtidig scorede tre gange hurtigt efter hinanden i et tomt Sydhavsøerne-mål blev tingene vendt igen. Nicolai Mortensen fik på ny fat inde i målet, og Rasmus Madsen trådte i karakter og tog ansvar i bagkæden, da det var mest nødvendigt.

Han afgjorde kampen med et uimodståeligt gennembrud til 30-28 - HCM vandt 31-29.

Læs også
Måske et comeback hos HCM i sigte: Lokalt opvokset fløjspiller længes hjem
+Abonnement

Med sejren holder HCM snor i netop Team Sydhavsøerne på tabellens aktuelle tredjeplads. HC Midtjylland er nu kun et enkelt point fra og har endda spillet to kampe færre.

Rasmus Madsen og Jonathan Sørensen blev topscorere for HCM i kampen med seks mål hver.

Næste opgave for Herning-holdet er torsdag aften, hvor det gælder rækkens nummer to, Skive FH, på udebane.

Læs også
HCM-træner efter heldig sejr: Det bliver noget bøffen frem og tilbage
+Abonnement