Team Teatret lukkede ned en uge før stor premiere: En mavepuster tæt på mål

Team Teatret slukkede alle lamper i går, blot en uge før stor premiere

13. marts 2020, 17.49

Der skulle have været premiere på »Mombie« med Line Vejgaard i hovedrollen på torsdag, men Team Teatret må lukke ned ligesom alle andre. Foto: Tom Laursen

HERNING - Sikkerhed, sundhed og hinandens ve og vel må komme i første række og veje tungere end kunsten.

Sådan siger teaterleder Dorthe Bébe i en pressemeddelelse, efter hun i går var nødt til at bede alle medarbejdere på Team Teatret om at pakke ned og gå hjem.

- Det er en meget mærkelig situation at stå i. Ikke mindst fordi vi var en uge fra premieren på »Mombie«, et helt fantastisk stykke, men scenekunst produceres af mennesker og ses af mennesker, så her hvor vi står i processen kan intet virtuelt vidundermiddel tages i brug, siger teaterlederen.

Kan ikke forsvare at fortsætte

På et møde torsdag middag bad hun alle skuespillerne og hele det kunstneriske baghold på produktionen af Mombie om at pakke rekvisitter, kostumer og alt andet sammen og gå hjem.

- Vi kan ikke forsvare at fortsætte. Vi er mennesker, der mødes, er sammen og agerer tæt på hinanden. Når regering og myndigheder fortæller os, hvor alvorligt det er, må vi bakke op og holde afstand, siger Dorthe Bébe.

Hun bad hele holdet gå hjem og bruge tid på lagre alt det, der rumsterer i hjernen så tæt på en premiere.

- Det er vigtigt at gemme det, for selv om vi lige nu må skubbe det til side, er der slet ingen tvivl om at Mombie skal have premiere, leve og vises for rigtig mange. Det er en god fortælling og en væsentlig historie om, hvor svært det er at balancere, både som kvinde og som mand i et moderne familie- og arbejdsliv. Lige nu kan vi ikke sige præcis hvornår, men vi kommer helt sikkert til at vise det frem, siger teaterlederen.

Stor interesse

Der har på forhånd ifølge teatret været ganske stor interesse for »Mombie«, men alle, der har købt billetter til forestillingen har fået besked.

Kunderne har mulighed for at lade købet blive stående som et tilgodebevis på en kundekonto, så billetterne kan bruges, når forestillingen tages op igen.

Det er dog også muligt at få refunderet købte billetter.