Vejen var spærret i begge retninger: Lastbil med 36.000 liter gylle kørte i grøften

En chauffør kørte galt vest for Sdr. Felding i en vogn med 36.000 liter gylle. Han blev kørt til behandling sygehuset i Herning

22. april 2021, 08.04

Foto: Henrik Lind Jørgensen

SDR. FELDING En lastvogn fyldt med 36.000 liter gylle kørte torsdag morgen i grøften mellem Borris og Sdr. Felding.

Chaufføren kom kørende i vestlig retning på Arnborgvej, da køretøjet røg ud i rabatten. Efter at vogntoget var kørt ned i grøften over en længere strækning - det viser hjulsporene - stoppede turen brat, da lastbilen nærmest blev knust mod et træ.

Træet med en diameter på cirka 40 centimeter blev revet midt over ved sammenstødet, og førerkabinen blev filtret ind i det underste af træet og mast helt sammen.

Ingen helikopter

Chaufføren blev kørt med ambulance til sygehuset i Herning. En redningshelikopter var også blevet sendt til stedet, men kom altså ikke i brug, og ifølge de foreløbige meldinger er chaufføren ikke kommet alvorligt til skade. Det virker næsten mirakuløst, når skaderne på køretøjet bliver taget i betragtning.

Der blev i første omgang tilkaldt gyllevogne og entreprenørmaskiner til stedet, inden en anden tankvogn fra biogasselskabet Ny Endrupholm ankom for at suge gyllen fra den havarerede lastbil over i en anden tankvogn.

- Gyllen løber ud i grøften, men vi har fået det inddæmmet og er i gang med at suge det op. Det kan håndteres, og vi har styr på det, fortalte Peter Kristensen, der er indsatsleder ved Brand & Redning Midtvest.

Han tilføjede, at der ingen umiddelbar forureningsfare var, da gyllen ikke havde adgang til et vandløb.

Gylle inddæmmet

Den tilkaldte gravemaskine fik med jord inddæmmet den udstrømmende gylle, så den kunne suges op.

Indsatsleder Peter Kristensen oplyste, at vejen ville være spærret indtil middag.

- Vi kan ikke få fjernet lastbilen mens der er anden trafik på vejen, sagde Peter Kristensen.

Foto: Henrik Lind Jørgensen