Find vej i tilskudsjunglen: Midtjyske virksomheder kender ikke til attraktive støttepuljer

Sydbank i Herning råder midtjyske virksomheder til at sætte sig ind i de mange attraktive støttepuljer

Udgivet:15. december 2021, 10.17

Læsetid:1 minut

Der er især puljer, der hjælper virksomheder med grøn omstilling. Foto: PR-foto

TILSKUD Millioner af støttekroner venter på at få ben at gå på og gøre nytte særligt blandt danske små og mellemstore virksomheder.

Men virksomhederne har svært ved at se skoven for bare træer. Mange har svært ved at finde rundt i mængden af tilskudsordninger, lyder vurderingen fra Sydbank i Herning.

- Vi hører ofte i møder med vores erhvervskunder, at de ikke var klar over de mange grønne muligheder. Og det er da ærgerligt, at virksomhederne enten ikke kender til tilskudsordningerne, eller ikke har ressourcer til at følge med, siger bankens lokale områdedirektør Claus Brændstrup i en pressemeddelelse.

Fordel for virksomheder

Han slår fast, at det er positivt, at der fra politisk side er tænkt grønne tanker på vegne af virksomhederne.

Han fremhæver, at det også er en fordel for virksomhederne, at der er bredde i tilskudsjunglen, så dem, der ønsker grønt fokus, kan få støtte til en lang række af forskellige grønne tiltag.

Super muligheder

Han oplister, at man kan søge tilskud til alt fra rådgivning, investeringer og projekter, der reducerer energiforbruget, til workshops, markedsbesøg, netværk, eksport, grøn omstilling, digitalisering og til ansættelse af en vækstpilot, der kan hjælpe med omstillingsopgaverne.

- Tilskuddene gavner virksomhederne, men falder også tilbage på samfundet og er med til at holde gang i hjulene, så vi kan ikke sige det tydeligt nok, og appellerer derfor til, at der lige nu er super muligheder for at komme videre med de grønne tanker og tiltag. Det store grønne godstog er oppe i fart, siger Claus Brændstrup.

Fire ordninger

Fire af de store tilskudsordninger, som små og mellemstore virksomheder kan søge lige nu, er:

SMV:International: Virksomheder med 5-249 ansatte kan søge om støtte til eksport og international samhandel. Foruden tilskud til individuel rådgivning får virksomheder gennem det program også mulighed for at deltage i en række workshops og markedsbesøg, målrettet bestemte brancher, så virksomhedens netværk også bliver styrket.

SMV:PRO: Ejerledede virksomheder kan søge om tilskud til rådgivning i forbindelse med et ejer- eller generationsskifte. Der kan søges op til 100.000 kroner.

Virksomhedsprogrammet: Det program består af flere puljer, og det er blandt andet muligt at søge om støtte til rådgivning og investeringer i den grønne omstilling.

Energistyrelsens Erhvervspulje: Puljen yder tilskud til projekter, der reducerer energiforbruget. Det kan for eksempel være udskiftning af gamle olie- og gaskedler med nye varmepumper, der kører på grøn strøm.