1500 ekstra elever besøger erhvervsskolen

I anledning af Erhvervsuddannelsernes Dag er der åbent hus på Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier

Udgivet:08. september 2022, 11.36

Læsetid:1 minut

74 folkeskoleklasser er i denne uge på besøg hos Herningsholm Erhvervs­skole & Gymnasier. Foto: PR-foto

BESØG Godt 1500 folkeskoleelever fra Herning og Ikast-Brande Kommuner er på besøg hos Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier i anledningen af Erhvervsuddannelsernes Dag.

Fra tirsdag til og med i dag deltager 74 klasser med elever fra 8. og 9. klasse i arrangementet. Alle får de et indblik i erhvervsuddannelserne, der udbydes i Herning. Samtidig dyster klasserne i konkurrencer inden for uddannelserne, hvor vinderen har mulighed for at deltage i DM-finalen i Skoleskills til februar.

- Det er sjovt og spændende at få et indblik i, hvad de forskellige uddannelser kræver, siger Melanie Frank - fra 8.z på Brændgårdskolen i Herning - i en pressemeddelelse fra erhvervsskolen.

Konkurrence i håndværk

Hun og hendes klasse jublede, da de fik topkarakter for deres præstation i blikkenslagerværkstedet, hvor eleverne samlede rør og bøjede blik til en fløjte.

I cykelværkstedet er det vægten på en cykel, der skal gættes, mens der hos tømrerne er skruestafet. Konkurrencerne i Handelshuset indebærer at folde æsker og lægge tøj sammen på tid.

- Jeg synes, erhvervsuddannelserne virker spændende, fordi man bruger sine hænder i steder for bare at sidde stille i et klasselokale og lytte, siger elev Jakob Vestergaard fra Sunds-Ilskov Skole.

17 erhvervsuddannelser er repræsenteret til Erhvervsuddannelsernes Dag og Skoleskills, så der bliver dystet i discipliner, som folkeskoleeleverne formentlig ikke har prøvet før.

Arrangementet finder sted i et samarbejde med Via University College, Social- og Sundhedsskolen Midt- og Vestjylland, Agroskolen samt Herning og Ikast-Brande Kommuner.

Indlæser debat