EM-exit: Danske U17-talenter slået i kvartfinale

Det danske U17-landshold med fire FCM-talenter i truppen tabte 1-2 til Serbien og er færdig ved EM

Udgivet:27. maj 2022, 10.37

Læsetid:1 minut

Mads Nybo Lauritsen (t.v.) og Valdemar Byskov Andreasen startede inde, da det danske U17-landshold torsdag spillede kvartfinale ved EM i Israel mod Serbien. Men de og resten af holdet fik ikke det ønskede resultat. Serberne vandt 2-1. Foto: Martin Ballund

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| jjk@herningfolkeblad.dk

FODBOLD Kvartfinalen blev endestationen for det danske U17-landshold ved EM i Israel.

De danske talenter - med fire FCM’ere i truppen - tabte 1-2 til Serbien i kvartfinalen ved U17-EM.

Serberne kom foran 1-0 allerede i kampens tredje minut, men kort efter pausen udlignede danskerne, da Elias Hansborg-Sørensen fra OB lagde flot op til Emil Højlund fra FC København til 1-1.Serbien scorede til 2-1 med 26 minutter tilbage af opgøret. De rød-hvide trykkede på og havde et klart overtag i boldbesiddelsen, men fik aldrig fremtvunget en udligning.

To af de fire FCM’ere startede inde. Det var midtbanekreatøren Valdemar Byskov Andreasen og midterforsvareren Mads Nybo Lauritsen, der begge er født og opvokset i Herning. Højrebacken Gustav Fraulo fik de sidste 21 minutter på banen, mens forsvareren Malthe Bøndergaard så hele kampen fra bænken.

Det er 19. gang, der spilles U17-EM, og Danmark var med for sjette gang. Det var blot tredje gang, at et dansk U17-landshold kom videre fra puljen ved U17-EM.

Semifinalerne står mellem Frankrig-Portugal og Holland-Serbien. De spilles på søndag.

Indlæser debat