Fra Lokalavisen: Svømmebad flydende fra start

Der er åbent hver dag hele sommeren i Sørvad Svømmebad

18. juni 2020, 12.21

Der må maksimalt være 100 børn og voksne i bassinerne ad gangen, og det kom til at passe. Foto: Tom Laursen

SØRVAD Svømmebadet i Sørvad åbnede tre uger senere end normalt på grund af corona, men man skulle næsten tro, at centerleder Vita Bilberg fra Sørvad Kultur og Fritidscenter kunne læse i kaffegrums og klorvand.

Det var en af sommerens hidtil bedste dage, der blev krydret med åbningen af de to bassiner, da der blev adgang for første gang.

- Der var vi heldige med vejret, siger Vita Bilberg.

Godt vejr i begyndelsen af en sæson betyder utroligt meget for et svømmebad.

- Det er ikke godt med syv dage, hvor det er 10 grader og blæsevejr, siger Vita Bilberg, som også på andendagen - i mandags - kan forudse, at der bliver tryk på.

- Vi åbner først om 20 minutter, men der er allerede 20 børn i kø og venter på, at vi åbner, siger Vita Bilberg.

Sørvad Svømmebad er lige som alle andre idrætsfaciliteter underlagt forskellige krav. Der må maksimalt være 100 i vandet ad gangen, og i det lille bassin må kun 20 af de 100 være på én gang.

- Det passede hele tiden med, at der var 100 personer inde, og når nogle gik, så var der andre, der kom. Vi skulle ikke holde nogle ventende tilbage, siger Vita Bilberg, som også nåede at få de seneste krav indført, så gæsterne nu gerne må klæde om og gå i bad i svømmebadet.

- Det er jo også endnu bedre, at de kommer igennem bruserne hos os, siger hun.

- Vi skal sørge for, at der ikke er for mange i omklædningsrummene, men folk er rigtigt gode til at holde afstand, så det skal nok gå det hele, siger Vita Bilberg.

Mange årskort

På førstedagen blev der solgt 70 årskort, der giver ubegrænset adgang til svømmebadet.

- Sidste år solgte jeg 120 i alt, så det tegner godt, siger Vita Bilberg, der har kørt med særlig rabat de første tre dage.

Uanset om man køber årskort eller betaler pr. gang, har man adgang til svømmebadet to en halv time hver eftermidag. I weekenden er der åbent i fire timer, og så er der aftensvømning med vandgymnastik om mandagen.

Ind imellem er der også formiddagssvømning mellem otte og ni.

- Det begyndte vi på sidste år, men vi kan ikke melde nogle dage ud lang tid i forvejen, da det afhænger af, hvornår den frivillige livredder kan. Hun arbejder som sygeplejerske og skal have morgensvømningen til at passe ind i sine vagter, siger Vita Bilberg.

Mandag morgen var der debut på svømning på det tidspunkt, og det benyttede ni personer sig af.

- Tidspunktet betyder, at folk, der har en fridag eller skal møde lidt senere, har mulighed for at deltage, og så har vi naturligvis også pensionister, der svømmer, siger Vita Bilberg.

I modsætning til normalt holder Sørvad Svømmebad ikke sommerferielukket i år.

Efter tre måneder med corona-restriktioner var Sørvad-folk og andre vandhunde klar til at hoppe i vandet næsten som de plejer. Foto: Tom Laursen
Tæl til...20 i dette tilfælde. Det er det maksimale antal, der må være i det lille bassin ad gangen. Foto: Tom Laursen