Debat: Herning Folkeblads Herning-dna tyder på et kæmpe mindreværdskompleks

Udgivet:22. marts 2023, 19.00

Læsetid:1 minut

Mogens Pedersen. Foto: Privatfoto

3 måneder siden

KØBENHAVNERI For nogle uger siden var det Herning Folkeblads kulturmedarbejder, Henrik Øster-Jørgensen, der i sin ugentlige klumme afleverede en kæmpe sviner mod København.

I tirsdagens avis er det så Kurt H. Jørgensen, der følger trop.

Læs blot følgende citater fra hans besøg på »Historiske Dage« i Øksnehallen.

Citat 1: »Hvis man som jyde skulle have den forudindtagethed, at når årets historiske begivenheder afvikles i Øksnehallen i det hippe Kødbyen, så skal den sparsomme plads mellem stande og foredragsscener sikkert deles med Vesterbros weekendpublikum med store barnevogne og mere appetit på madboderne end forlagsboderne – så har man ret«.

Citat 2: »Skulle man som herningenser tænke, at når det nu ikke er MCH, som står bag afviklingen, så går der sikkert kage i det på et tidspunkt - så blev man i hvert fald bekræftet, da der efter et besøg af brandmyndighederne pludselig blev lavet afskærmninger og adgangsbegrænsning til foredrag, formentlig fordi man ikke havde styr på antallet af publikummer«.

Citat 3: »Men ellers må man sige, at Historiske Dage ikke på samme måde som bogmessen tiltrækker hovedstadens kendisser, som skal føre sig frem eller lufte nye kærester«.

Udtryk for fordomme - eller bias i moderne sprogbrug - i allerhøjeste grad.

Og det er jo ikke hverken første eller anden gang, at avisen udtrykker sin mening om hovedstaden på denne vis.

Er det virkelig stadig et internationalt melodigrandprix, der ikke blev afviklet i Herning, der nager?

Jeg synes Herning Folkeblad skulle komme videre. Og måske finde et nyt slogan i stedet for »lokal med vilje«. Især hvis dette slogan skal bruges til at nedgøre alt, der ikke har relation til Herning.

Indlæser debat