Færre medlemmer i VGU

Efter et 2017, hvor solen skinnede på VGU, blev 2018 et mere blandet år

14. februar 2019, 14.16

VGU får færre medlemmer. Her er det fra en tidligere opvisning. Foto: Flemming Hansen

Videbæk - For et år siden berettede jeg om et 2017, hvor solen havde skinnet rigtig meget på VGU. Denne gang må jeg konstatere, at VGU-vejret i 2018 nok mere har lignet typisk dansk vejr med en blanding af sol og skyer.

Sådan indledte formanden for Videbæk Gymnastik- og Ungdomsforening, Bent Andersen, sin beretning på foreningens generalforsamling i Videbæk Idræts- og Fritidscenter.

Nogle sociale arrangementer oplevede solid tilslutning. En aften med Mads Vad med dans, smil, grin, godt humør, kloge ord og hyggeligt samvær havde været et brag af en fest:

- Vi havde i den tidlige sommer også et arrangement i WOW-Park for alle børnemedlemmer med familie. En succesfyldt dag med grin, bevægelse og hvor hygge var i højsædet. Vi fik megen positiv feed-back på begge arrangementer, som var iværksat med baggrund i det positive økonomiske resultat i 2017 - vi ville give noget tilbage til medlemmerne, sagde Bent Andersen.

Forårsopvisningen 2018 var som altid overvældende med mange hold, dygtige gymnaster, imponerende gæstehold og mange tilskuere - og så alligevel lidt færre tilskuere end de seneste år:

- Sammen med voksende omkostninger til foto og holdforplejning betød det desværre, at opvisningen i 2018 stort set kun lige gik i nul. Tiltag er nu gjort før opvisningen 2019, så vi har en realistisk tro på, den igen vil kunne bidrage positivt til VGU's økonomi, betonede formanden.

Inden for gymnastik gik VGU sammen med Håndboldklubben om et hold for de helt små med forældre. Det er generelt gået fint:

- Selvom der er mistet en del tilslutning hist, så ser vi også øget tilslutning pist. Vor fitness-del oplevede stor fremgang forrige år - den fremgang er forsvundet i 2018 - og mere til. Vi har væsentlig færre på fitness-holdene - har måttet lukke et hold, og kørt videre med et par meget små hold. Der er rigtig ærgerligt med denne medlemstilbagegang, sagde han.

Også vores løbeudvalg er besat med gode, kompetente medlemmer. Måske lidt færre løbere - men stadig et stort antal - og ikke mindst et imponerende instruktør-setup og aktivitetsniveau i sammenligning med løbeklubber i andre byer af tilsvarende størrelse.

Petanque-afdelingen har fundet et stabilt leje - imponerende at de stadig spiller henover vinteren, hvis sne og frost tillader det. Der hygges til små stævner med andre klubber i kommunen. Også Linedance-afdelingen kører stabilt videre - og også her samarbejdes med naboklubber.

Sidste bierfest...