FCM udlejer ung angriber til Norge

Sebastian Buch er blevet udlejet til norske IK Start frem til 31. juli

13. maj 2021, 10.10

Sebastian Buch nåede 51 kampe for Skive IK på halvandet år. Nu fortsætter den 22-årige kantspiller eller angriber sin udvikling hos norske IK Start. Foto: Frank Cilius/Skive Folkeblad

FODBOLD Den 22-årige angriber og kantspiller Sebastian Buch skal samle spilletid og selvtillid i Norge i de kommende måneder.

Den energiske FCM-angriber er blevet udlejet til IK Start i den næstbedste række frem til 31. juli. Det meddeler begge klubber på deres hjemmesider.

- Jeg vil beskrive mig selv som en hårdtarbejdende spiller, som er god til at løbe i bagrummet og skabe chancer fra kanterne. Jeg kan også godt lide at bidrage med mål, siger Sebastian Buch til IK Starts hjemmeside.

Sebastian Buch var med til at vinde det danske U19-mesterskab i sæsonen 2017-18, hvor han også blev FCM’s topscorer i U19 Ligaen. Det guldhold talte også spillere som Victor Torp, Christian Tue Jensen, Casper Tengstedt og Oliver Olsen.

Siden 2018 har han samlet sin spilletid på lejemål i FC Fredericia og Skive IK. Han spillede for Fredericia i sæsonen 2018-19 og har siden da tilbragt halvanden sæson i Skive.

Sebastian Buch har spillet 71 kampe i den danske 1. division, men blot tegnet sig for tre mål.

Offensivspilleren, der er født og opvokset i Horsens, føler sig klar til sit norske ophold.

- Vi har været igennem hård fysisk træning i Midtjylland, og jeg har holdt mig i form. Så min fysiske form er god. Jeg mangler lidt kamptræning, men det kommer hurtigt, siger han til IK Starts hjemmeside.

Klubbens sportslige leder, Atle Roar Håland, siger om Buch:

- Han er en ung og talentfuld spiller, som vi ser et stort potentiale i. Han har mange gode færdigheder og er hårdtarbejdende, så vi glæder os til at hjælpe ham med at udvikle sig videre, siger Atle Roar Håland.

IK Start, der kommer fra byen Kristiansand, åbner lørdag aften sæsonen i den næstbedste norske række, OBOS Ligaen, med en udekamp mod Sandnes.

Indlæser debat...