Se kortet: Dagens lokale coronatal viser meget få nye smittede

Ingen nye smittede i Ikast-Brande Kommune siden i går

16. februar 2021, 14.16

Foto: Henrik Ole Jensen

HERNING Antallet af nye registrerede coronatilfælde ligger på et lavt niveau her i området.

Siden mandag er der i Herning Kommune registreret tre nye coronasmittede. Incidenstallet her i kommunen er på 42,7.

I Ikast-Brande Kommune er der siden i går ikke registreret nogle coronatilfælde, mens der har været et enkelt i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Incidenstallene i de to kommuner er på henholdsvis 38,8 og på 14,2.

Fald i indlæggelser

På landsplan er yderligere 384 personer siden i går, mandag, bekræftet smittet med covid-19, viser tal fra SSI.

Det er første gang siden 5. december, at der er færre end 300 personer indlagt med covid-19 i Danmark.

Aktuelt er 298 bekræftede smittede indlagt, hvilket er 17 færre end i mandagens opgørelse. Antallet af indlagte var på sit højeste for knap halvanden måned siden - 4. januar - hvor 964 var indlagt.

Der er sket 21 nye indlæggelser af personer med covid-19. Når det samlede antal indlagte er faldet, hænger det sammen med, at der også er blevet udskrevet patienter.

Derudover er syv personer bekræftet smittet med covid-19 afgået ved døden. Det vides dog ikke, om de var indlagt på hospitalet og derfor er medvirkende til, at antallet af indlagte er faldet.

Tirsdag er 63 personer indlagt på intensivafdeling, og af dem er 42 i respirator. Antallet af indlagte på intensiv er faldet med fem personer siden mandag, mens det samme antal er i respirator.

Yderligere 384 personer er bekræftet smittet med covid-19, viser opgørelsen. Det svarer til 0,40 procent af de 95.939 prøver, der er kommet svar på. Det tal kendes også som positivprocenten.

I antallet af nye bekræftede smittede indgår ikke de mennesker, som er blevet testet positive med en såkaldt lyntest. Her blev der mandag fundet 61 smittede i knap 18.000 test, viser tal fra de tre udbydere.

/ritzau/mht