Se kortet: Ikke megen corona i Herning den seneste uge

Der er ikke ændret på det samlede antal af indlagte med coronavirus, viser fredagens tal

22. januar 2021, 14.32

Når kroppen angribes af en skadelig bakterie eller virus, sætter immunsystemet ind. Det forsvarer kroppen ved at danne antistoffer mod de skadelige organismer. Når infektionen er bekæmpet, bliver antistofferne tilbage og kan "huske" fjenden. Free/Colourbox

KØBENHAVN 773 personer har fået besked om, at de er testet positiv for coronavirus i løbet af de seneste 24 timer. Det oplyser Statens Serum Institut (SSI) fredag.

I alt er der udført 115.927 test, og det giver en positivprocent på 0,67. Dermed har antallet af positive test holdt sig på under én procent syv dage i træk.

Også torsdag lød tallet på 0,67, hvilket ikke har været lavere siden starten af september.

32 er døde med coronavirus i løbet af det seneste døgn, mens der er sket 85 nye indlæggelser. Det samlede antal indlagte har dog ikke ændret sig siden torsdag.

De lokale tal

Rent lokalt ser smittetallene fortsat »fornuftige« ud.

Således er der i Herning Kommune kun registreret 6 nye smittetilfælde det seneste døgn - for den seneste uge gælder det, at der er blevet registreret i alt 41 nye tilfælde. Dermed lander incidenstallet fredag på 46,1. Som kortet herunder viser, er smitten fortsat jævnt spredt over det meste af kommunen.

I Ikast-Brande Kommune har man det seneste døgn registreret 3 nye smittetilfælde, hvilket giver et aktuelt incidenstal på 48,4.

I Ringkøbing-Skjern fortsætter tallene med at være lave. Fredagens incidenstal lander på 37,2, mens man i det seneste døgn har registreret 4 nye smittetilfælde.

/ritzau/tfk