Mere guldregn i Herning: Danmark fik to nye dobbelte verdensmestre

De danske paradressur-ryttere opnåede hele fem guldmedaljer ved VM

Udgivet:14. august 2022, 19.23

Læsetid:1 minut

For anden gang ved VM i Herning red paradressur-rytteren Katrine Kristensen sig til guld. Foto: Herning2022/Hippofoto.be

RIDNING På VM’s sidstedag fortsatte de danske paradressurryttere fortsætter deres triumftog. Det skete i finalerne i freestyle i de respektive grader, hvor deltagerne er inddelt efter vurdering af deres mobilitet, styrke og koordination.

I grad II lagde Katrine Kristensen, der trænes af en anden verdensmester, nemlig Cathrine Dufour, ud for Danmark. I sadlen på Gørklintgaards Quater e. Quaterback leverede hun igen en absolut toppræstation og rundede den magiske 80 procentgrænse. Tidligere på ugen vandt hun også individuelt guld.

- Det var en fantastik tur i dag. Jeg er meget, meget glad. Det har været fuldstændig fantastisk – jeg bliver helt rørt af at tænke på det, fordi det har været så stor en oplevelse, siger hun i en pressemeddelelse.

Jeg kom med den her nye hest, og jeg troede på at den kunne gå ind og gøre det, og jeg vidste at jeg selv kunne, men at det så lykkes så godt som det gør, det synes jeg er fuldstændig fantastisk.”

Tobias Thorning Jørgensen og Jolene Hill e. Blue Hors Schufro har imponeret hver gang de har været på banen, og søndag var ingen undtagelse. Et flot og flydende program blev belønnet med 86,51 procent. En stor personlig rekord til ekvipagen.

For de danske pararyttere har dette VM på hjemmebane i Herning resulteret i intet mindre end fem medaljer. Både Tobias Thorning Jørgensen og Katrine Kristensen har vundet to individuelle guldmedaljer og i holdkonkurrencen red de danske ryttere sig til en sølvmedalje. damm

Indlæser debat