DET ER DIT VALG - KV21

Konservative: Klar til kommunalvalg med 11 ordførere

De Konservative i Herning Kommune har prioriteret sine lokale kandidater til kommunalvalget og har også uddelt ordførerposter

10. juli 2021, 09.42

Konservative i Herning Kommune har prioriteret sin liste til kommunalvalget i november. Partiet har tildelt de i alt 11 kandidater hvert sit ordførerskab - med Per Ørum fra Herning som spidskandidat. Foto: PR-Foto

HERNING Bestyrelsen i Det Konservative Folkeparti i Herning har netop offentliggjort rækkefølgen på de kandidater, som partiet stiller op til kommunalvalget i Herning Kommune til november.

De enkelte kandidater har ligeledes fået tildelt ordførerskaber, og partiet er ved at være klar til for alvor at kaste sig ud i valgkampen.

- Jeg er meget tilfreds med vores liste og de enkelte kandidater, som stiller op til kommunalvalget. Vi har en god aldersfordeling, en god geografisk fordeling og populært sagt, så har vi konservative lidt for enhver smag, udtaler partiets spidskandidat, Per Ørum, i en pressemeddelelse.

Han trådte til for nylig, da den tidligere viceborgmester Rasmus Norup blev ny erhvervsdirektør i Erhvervsrådet Herning, Ikast og Brande.

Det politiske værksted

De seneste uger har Per Ørum gennemført flere politiske workshops med kandidaterne for at få formuleret det politiske program og for at klæde kandidaterne på til valgkampen.

- Jeg er meget imponeret over det faglige niveau blandt kandidaterne. Alle har evnerne til at træde ind i kommunalbestyrelsen, og det er vigtigt for mig, at man får lov til udvikle politik, når man vælger at stille op for Konservative i Herning, siger han.

Sammen med bestyrelsen har Per Ørum givet de enkelte kandidater ordførerskaber og ansvar for at følge kommunens politiske udvalg, så alle er velorienteret om den politiske agenda i Herning Kommune.

Ørum tror på Pape-power

Per Ørum forventer en solid fremgang ved dette valg.

- Vi vil helt sikkert mærke den såkaldte »Pape-power« i Herning, og mit bedste bud er, at det alene vil give os en fremgang på omkring 20 procent. Derudover forventer jeg, at mange der tidligere har stemt på Venstre vil stemme konservativt ved dette valg. I den forbindelse er det vigtigt for mig at understrege, at vi konservative er indstillet på et tæt samarbejde med Venstre de kommende fire år.

- Det er vigtigt for Herning Kommunes udvikling, at vi samarbejder og udvikler kommunen i fælleskab, siger Per Ørum, der i modsætning til for eksempel den radikale Johs. Poulsen ikke går og skilter med borgmesterambitioner.

Magistratstyre i Herning?

- Med op til seks borgmesterkandidater ved dette valg, så burde vi indføre samme styreform som i København, hvor man har flere borgmestre, siger Per Ørum med et smil, men understreger også at Herning Kommune ikke skal ud i et eksperiment med et broget flertal udenom Venstre.

- Vi der skal løfte arven efter 20 år med god udvikling under Lars Krarups ledelse, skylder at passe godt på Herning, og få kommunen godt videre oven på covid-19-krisen, siger den konservative spidskandidat.

Per Ørum trådte til som spidskandidat, da partiets tidligere leder, Rasmus Norup, blev ny erhvervsdirektør. Foto: PR-Foto
Konservativ lokalliste

1. Per Ørum, Herning - spidskandidat samt økonomi- og erhvervsordfører

2. Mette Guldberg, Tjørring - politisk ordfører

3. Kim Durup, Sunds - teknik- og miljøordfører

4. Juliane Overgaard, Vildbjerg - børne- og familieordfører

5. Gorm Lauridsen, Gjellerup - forebyggelses-, veteran- og socialordfører

6. Michael Hillebrandt, Herning - byplanordfører

7. Jimmy Storm, Aulum - beskæftigelsesordfører

8. Jannie Munk Grønbæk, Snejbjerg - kultur- og fritidsordfører

9. Lars Lie, Lind - idræts- og eventordfører

10. Jørn Baun Christensen, Gødstrup - sundhedsordfører

11. Karl Højhus Jeppesen, Kibæk - landsby- og ældreordfører