Herning-kok efter OL-guld: Fuldstændig ubeskriveligt

Cateringlandsholdet med herningenser på holdet har sikret sig guld ved OL for kokkelandshold

21. februar 2020, 08.37

Der var stor eufori hos cateringslandsholdet, da det onsdag stod klart, at OL-guldet var deres. Foto: Jesper Rais/Dansk Gastronomisk Union

KOKKE-OL Det danske cateringlandshold vandt onsdag guld ved OL for kokkelandshold i Stuttgart i Tyskland, hvor landsholdet har præsteret at servere den bedste buffet for 120 personer. Med på holdet er Oliver Knudsen, der til daglig arbejder på Scandic Regina i Herning.

- Da vi fik at vide, at vi havde vundet, gik der et sus igennem mig, som jeg ikke kan beskrive, siger Oliver Knudsen til Herning Folkeblad.

- Vi har arbejdet på det her i et år, og at se det bære frugt er super fantastisk. Det er fuldstændig ubeskriveligt, siger han videre.

Det er første gang nogensinde, at et dansk landshold vinder guld ved OL for kokkelandshold. Det oplyser Morten Andersen, administrerende direktør for organisationen Dansk Gastronomisk Union. Dansk Gastronomisk Union består af tre kokkelandshold og et tjenerlandshold.

Morten Andersen har kort efter nyheden svært ved at sætte ord på præstationen. Men han betegner det som »sindssygt stort«, at de seks kokke for cateringlandsholdet hiver OL-guldet hjem.

- Det er masser af træning. Den helt rigtige dedikation og indstilling. Det er teamwork. Det er ikke en enkelt person, der præsterer. Det er et helt team.

- Det er i høj grad den indstilling og den måde, de arbejder sammen på, der gør, at de vinder. Konkurrencen er så hård i toppen, at det er bittesmå detaljer, der gør forskellen. De er bare verdens bedste team, siger Morten Andersen.

Cateringlandsholdet, som består af kokke fra en række af landets største kantiner, er med resultatet inde i en god stime. Således vandt holdet bronze ved VM for kokkelandshold i 2018.

Blandt kokkene på holdet er altså Oliver Knudsen, der inden OL fortalte Herning Folkeblad om forberedelserne.

- Vi har haft travlt. Normalt er der et par år til at forberede sig fra et OL til det næste, men denne gang er der lavet om på nogle ting, så der har kun været et lille års tid, fortalte Oliver Knudsen, der blev optaget på landsholdet i februar sidste år sammen med fire andre nye, der skal supplere fem erfarne konkurrencekokke.

Konkurrencen for catering foregår ved, at de 120 personer hver især får en bakke med en tallerken på som i en kantine.

Dernæst går de til buffeten, hvor de kan vælge mellem en række forskellige retter og spørge kokkene ind til de enkelte serveringer.

Selve kokkelandsholdet ender uden for top-3 ved OL. I denne konkurrence foreligger det endelige resultat tidligt onsdag eftermiddag ikke endnu. Derfor kendes holdets præcise placering ikke.

Mens der på forhånd var store forventninger til cateringlandsholdet, var der ikke forhåbninger om et stort resultat fra kokkelandsholdet.

- Vi kommer til at have store forventninger til VM i 2022 i Luxembourg. Men det er et helt nyt hold, som er startet op. De har kun trænet sammen i otte måneder og måske et par tusinde timer, siger Morten Andersen.

Et par tusinde timer kan umiddelbart lyde af meget tid til at udvikle og lave retter. Men Morten Andersen peger på, at eksempelvis nordmændene har haft deres hold sammen i tre år og har trænet i 20.000 timer.

Læs også
Herning-kok skal til OL: Jeg er sikker på, det bliver en kæmpeoplevelse
+Abonnement

/ritzau/-Jahove

Oliver Knudsen, Hotel Regina, var med på det vindende OL-hold. Foto: Henrik Ole Jensen