Det er ikke til at holde ud

21. juli 2021, 13.19

Lone Børlum. Foto: PR-foto

LEDELSE »Det er ikke til at holde ud«. Sagt i afmagt i en pause, i et frikvarter, når vilkårene på arbejdspladsen er så belastende og er af en sådan karakter, at det påvirker de ansatte, så at de risikerer at blive syge af det. Derfor kan højt sygefravær være en af de faktorer, der fortæller, at der er noget galt på en arbejdsplads. Stor udskiftning blandt medarbejderne, det være tvunget eller frivilligt, kan være en anden faktor, der fortæller, at noget er galt.

I Socialdemokratiet er vi meget bevidste om betydningen af et sundt arbejdsmiljø. Ud fra de givne forudsætninger er det vores opgave at sikre betingelserne for, at der kan udvikles og fastholdes et sundt arbejdsmiljø på vores mange kommunale arbejdspladser.

I Socialdemokratiet vil vi skabe sammenhæng mellem ressourcer og funktioner. Overbelastning i jobbet er klart et af de områder, der kan være med til at belaste medarbejdere unødvendigt og medfører, at arbejdsmiljøet bliver stressende.

Vi vil fortsat stille krav til ledelsen af vores arbejdspladser. Ledelse i dag befinder sig i et krydsfelt mellem mange opgaver, det kan være svært, men at arbejde i det felt er netop det, der kendetegner en god leder. Vi vil arbejde for den nødvendige efteruddannelse af vores ledere, vi har simpelthen ikke råd til at lade være. En dygtig leder er forudsætningen for et sundt og udviklende arbejdsmiljø.

Indlæser debat...